Burgonyapürén tálalt krumplitallér recept

Burgonyapürén tálalt krumplitallér
4 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
860

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Főzőműsorban láttam hasonló kompozíciót, bár ott az alapanyag burgonya helyett zellerpüré és zellercsipsz volt. Legközelebb ki fogom próbálni az eredeti receptet is.:)

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db közepes főtt burgonya
  • 1 dl étolaj
  • 60 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 teáskanál só

Elkészítés

A kacsalevesben vagy sima sós vízben félpuhára főtt burgonyát kihűlés után tojásszeletelővel vékony korongokra szeljük, kevés forró olajban ropogósra sütjük. A nyers burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd a forró tejben felolvasztott vajjal habosra keverjük. Hosszúkás tálba simítjuk, a kisült kruplitallérral megtűzdeljük. Egyszerűségében dekoratív :) Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Burgonyapürén tálalt krumplitallér recepthez kapcsolódó receptek

Burgonyapürén tálalt krumplitallér

Burgonyapürén tálalt krumplitallér

Főzőműsorban láttam hasonló kompozíciót, bár ott az alapanyag burgonya helyett zellerpüré és zellercsipsz volt. Legközelebb ki fogom próbálni az eredeti receptet is.:)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés