Burgonyás-cukkinis tortilla

Burgonyás-cukkinis tortilla
4 személyre

  • 2 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 db cukkini
  • 1 db lilahagyma
  • 5 dkg húsos baconszalonna
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 60 dkg burgonya (kissé szétfövő)
  • 6 db közepes méretű tojás
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, majd vágjuk 1 cm-es kockákra. Főzzük forrásban lévő vízben kb. 3 percig, majd öntsük le róla a vizet, és hagyjuk jól lecsöpögni. Tisztítsuk meg a lilahagymát és vágjuk apróra. Tisztítsuk meg a cukkinit, mossuk meg és vágjuk 1 cm-es kockákra. Vágjuk a szalonnát apró kockákra.

Forrósítsuk fel az olajat egy teflonbevonatú serpenyőben. A burgonyát, a hagymát, a cukkinit és a szalonnát időnként megkeverve pirítsuk a serpenyőben kb. 10 percig.

Verjük fel a tojásokat egy tálban 1 evőkanál vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá a petrezselyem zöldet. Öntsük rá a tojásmasszát a zöldségekre, és hagyjuk, hogy 3-4 perc alatt megszilárduljon. Közben emelgessük meg a zöldségdarabokat, hogy a tojás alájuk folyhasson.

Amikor a tojásmassza nagyjából összeállt, fedjük le a serpenyőt, és hagyjuk, hogy a tortilla 2-3 perc alatt megszilárduljon. Forrón tálaljuk.