Burgonyás-póréhagymás quiche recept

Burgonyás-póréhagymás quiche
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
3602

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha gyakran sütünk tortát vagy lepényt, érdemes beszerezni olyan speciális sütőformát, amelynek az alja kivehető és karcálló. Az alábbi quiche készítésekor is jó hasznát vehetjük.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 17 dkg liszt és egy kevés a formázáshoz
  • 3 szál friss kakukkfű
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 1 db tojás
  • 0.5 kiskanál só

A töltelékhez:

  • 25 dkg póréhagyma
  • 1.5 dl tej
  • 1 kiskanál paprikapehely
  • 2 evőkanál apróra vágott snidling
  • 35 dkg héjában főtt burgonya
  • 6 dkg összevágott rucola
  • 6 dkg reszelt gruyere
  • só, fekete bors
  • 2 db tojás
  • zsiradék a sütőformához

Elkészítés

A tésztához a lisztet, a fűszerpaprikát és a sót összekeverjük. A kakukkfüvet leöblítjük és szárazra itatjuk, a leveleit leszedjük és apróra vágjuk. Az olajjal, a tojással és 1 evőkanál vízzel együtt a lisztkeverékhez adjuk. Az egészet sima tésztává gyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába tekerjük, és 30 percig pihentetjük.

Közben a töltelékhez a burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk. A póréhagymát megmossuk és megtisztítjuk. Keskeny szeletekre vágjuk, és 0,5 dl vízben 5 perc alatt félpuhára pároljuk. Lecsepegtetjük róla a vizet, és hűlni hagyjuk.

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük; a tortaformát kikenjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kibéleljük vele a formát, és rászórunk 3 dkg sajtot.

A burgonyát a póréhagymával, a snidlinggel, a rucolával és a maradék sajttal váltakozva, rétegesen a formába rakjuk. Felverjük a tojásokat a tejjel, a sóval, a borssal és a paprikapehellyel, és a töltelékre öntjük.

10 percig sütjük, majd a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) mérsékeljük, és a lepényt 35 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.


Burgonyás-póréhagymás quiche recepthez kapcsolódó receptek

Burgonyás-póréhagymás quiche

Burgonyás-póréhagymás quiche

Ha gyakran sütünk tortát vagy lepényt, érdemes beszerezni olyan speciális sütőformát, amelynek az alja kivehető és karcálló. Az alábbi quiche készítésekor is jó hasznát vehetjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Burgonyás-póréhagymás quiche recepthez

thumb
vajdamarta - 2010. október 14.
A póréhagyma, fehérhagyma, snidling és a kibédi lilahagyma nem okoz 'gondot' a fogyasztás után, aranyos Madocsa. Sokszor bizonyítjuk, mert sokszor esszük este, reggel, gyertyafénynél, anélkül. A vöröshagymát és az erős lilahagymát már kevésbé ajánlom nyersen!!! 1-1 szem pörkölt babkávé elropogtatása pedig 100%-ig letör minden kételyed, ha Vikusszal rágcsálod vacsi után - akár gyertyafénynél:) Ne félj, 20 év múlva annyira összecsiszolódtok, h. már nevetni fogsz ilyen beíráson...! Szép napotok legyen!
thumb
Receptvarázs - 2010. október 13.
Hát kedves Madocsa ki mire vágyik :) ez tényleg ízlés kérdése. Talán azért lehet ide sorolni, mert különlegesebb, nem minden nap készíti az ember. Egyébként a gyertyafényes vacsi recepteknek nincsenek külön kitételei :) De ha lennének szerinted mik lennének azok? Csak semmi hagyma? :) Lehet itt fog megszületni a gyertyafényes receptek kódexe!
madocsa - 2010. október 13.
Finom. De miért gyertyafényes? Én abból a póréhagymát kihagynám :-) és Vikusz is :-))