Burgonyás-spenótos frittata recept

Burgonyás-spenótos frittata

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1054

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 piros húsú paprika
  • 5 szál újhagyma
  • 25 dkg zsenge spenót
  • 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 50 dkg burgonya (kissé szétfövő)
  • 5 közepes méretű tojás
  • só, bors

Elkészítés

Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, majd vágjuk 1 cm-es kockákra. Válogassuk át a spenótot és mossuk meg. Csumázzuk ki a paprikát, vágjuk vékony csíkokra, majd tisztítsuk meg az újhagymát és karikázzuk fel.

A burgonyát főzzük forrásban lévő vízben kb. 6 percig. A spenótot egy szűrőbe téve állítsuk a burgonyásfazék fölé, várjuk meg, amíg összeesik a gőzben, majd nyomkodjuk jól ki.

Forrósítsuk fel az olajat egy teflonbevonatú serpenyőben. Pirítsuk benne a paprikát 2 percig. Adjuk hozzá a burgonyát és a hagymát, majd pirítsuk még 2 percig. Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat. Ízesítsük sóval, borssal. Keverjük hozzá a spenótot és a zöldségek felét, majd adjuk hozzá a serpenyőben maradt többi zöldséghez. Lefedve hagyjuk kb. 6 perc alatt megszilárdulni.

Melegítsük elő a grillsütőt a legmagasabb fokozaton. Szórjuk rá a parmezánt a frittatára. Süssük 3-4 percig a grillsütőben, vagy amíg meg nem barnul. Forrón tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 255 kcal (1063 kJ), 16 g fehérje,12 g zsír, 21 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés