Burgonyás-tonhalas felfújt recept

Burgonyás-tonhalas felfújt

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
1917

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 3 evőkanál száraz fehérbor
  • 3 evőkanál vaj
  • 200 szál újhagyma
  • 2 db mogyoróhagyma
  • 2.5 dl zöldségalaplé
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 db citrom leve
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 1 szál zsenge póréhagyma
  • 60 dkg burgonya (nem szétfövő)
  • 2 közepes méretű tojás
  • 2 db sárgarépa
  • 50 dkg tonhalfilé
  • 4 evőkanál tárkonyos mustár
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • só, bors
  • néhány szál metélőhagyma

Elkészítés

Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát és a répát, majd vágjuk mindkettőt kb. 1/2 cm vastag szeletekre. Egy fazékban forraljuk fel az alaplét, majd főzzük a burgonyát és a répát kb. 10 perc alatt épp csak puhára. Öntsük le a főzőlét, és hagyjuk a zöldségeket jól lecsöpögni.

Közben a halat mossuk meg, itassuk le róla a vizet, és vágjuk falatnyi darabokra. Keverjük össze a citromlevet 2 evőkanál mustárral. Sózzuk, borsozzuk, és kenjük meg vele a halat. Hagyjuk állni kb. 10 percig.

Tisztítsuk meg a mogyoróhagymát, és vágjuk apróra. Tisztítsuk meg a póré- és az újhagymát is, mossuk meg, és vágjuk mindkettőt vékony karikákra. Forrósítsunk fel 2 evőkanál vajat egy serpenyőben, és pároljuk együtt a hagymákat kb. 5 percig. Adjuk hozzá a halat, és pároljuk együtt még kb. 5 percig.

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőnél 160 °C, gázsütőnél 2.-3. fokozat). Kenjünk ki vajjal egy tűzálló tálat. Adjuk hozzá a burgonyát és a répát a halas keverékhez, és kanalazzuk az egészet a tálba.

Keverjük össze a joghurtot, a tejszínt, a maradék mustárt, a bort és a tojást. Öntsük rá a felfújtra. Szórjuk meg a tetejét sajttal, és süssük a forró sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára. Apróra vágott metélőhagymával megszórva, forrón tálaljuk.

Tipp:

Ha nincs tárkonyos mustárunk, használhatunk más, közepesen csípős mustárt is, amelyhez 1 evőkanál apróra vágott tárkonyt keverünk. Ezt adjuk hozzá a citromléhez. Ilyenkor metélőhagyma helyett apróra vágott tárkonnyal szórjuk meg az ételt.

A recept tápértéke:

Adagonként: 785 kcal (3273 kJ), 46 g fehérje,53 g zsír, 31 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés