Burgonyás-tormás rösti recept

Burgonyás-tormás rösti

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
2059

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A torma különleges, pikáns ízt ad az aranybarna burgonyatalléroknak.

4 személyre

  • 400 g lisztes burgonya meghámozva és lereszelve
  • 1 db tojás felverve
  • 1 evőkanál tormakrém
  • 6 db újhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • fekete bors

A díszítéshez:

  • összevágott, friss petrezselyem

A tálaláshoz:

  • 4 evőkanál félzsíros tejszín

Elkészítés

Nyomkodjuk ki kézzel a nedvességet a reszelt burgonyából, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a tojást, a tormát, az újhagymát, sózzuk, borsozzuk meg, és alaposan keverjük össze.

Hevítsünk olajat közepes lángon egy nagy teflonserpenyőben. A keveréket osszuk nyolcfelé, tegyük a serpenyőbe, és egy kanál hátoldalával formázzunk belőlük 5 mm vastag burgonyatallérokat.

Süssük őket mindkét oldalukon 2-3 percig, amíg megszilárdulnak és aranybarnák lesznek.

Itassuk le jól háztartási papírtörlővel az olajat a tallérokról. Tálaljuk melegen, tejszínnel, petrezselyemmel.

Változat: Kínálhatjuk tejszín nélkül, körítésként.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 605 kJ (144 kcal),
Szénhidrát 15 g,
Fehérje 4 g,
Zsír 8 g (ebből telített zsír 3 g)


Burgonyás-tormás rösti

Burgonyás-tormás rösti

A torma különleges, pikáns ízt ad az aranybarna burgonyatalléroknak.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés