Burgonyás-zsályás lepénykék recept

Burgonyás-zsályás lepénykék
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
967

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál vaj
  • 80 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • 2 evőkanál liszt és egy kevés a kiszaggatáshoz
  • 1 marék zsálya apróra vágva
  • só, bors
  • frissen reszelt szerecsendió

A paprikaszószhoz

  • 3 db piros húsú paprika
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 kiskanál édes-nemes pirospaprika
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 dl habtejszín
  • cayenne-i bors

Elkészítés

Mossuk meg a burgonyát, és kb. 25 perc alatt főzzük sós vízben puhára. Közben csumázzuk ki a paprikát, mossuk meg és vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg a hagymát és vágjuk apróra. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és pirítsuk együtt a lilahagymát és a paprikát kb. 5 percig

Keverjük hozzá a paradicsompürét és a tejszín felét. Lefedve forraljuk fel. Fűszerezzük sóval, egy kevés cayenne-i borssal és pirospaprikával. Fedő nélkül, alacsony hőfokon pároljuk kb. 10 percig, időnként keverjük meg. Pürésítsük és törjük át szitán. Kevéssel tálalás előtt verjük a maradék tejszínt kemény habbá és keverjük hozzá a paprikaszószhoz.

Öntsük le a vizet a burgonyáról, öblítsük le, hámozzuk meg, és még melegen kétszer nyomjuk át burgonyanyomóval. Dolgozzuk össze a burgonyát, a tojássárgáját, a lisztet és a zsályát. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Lisztes kézzel formáljunk 12 golyót a tésztából. Belisztezett deszkán nyújtsuk őket körökké. Hagyjuk néhány percig pihenni.

Teflonbevonatú serpenyőben forrósítsunk fel 1 evőkanálnyi vajat. Süssük ki a lepénykéket aranybarnára két-három adagban, mindkét oldalukat kb. 5 percig. Közben adjunk hozzá még egy kevés vajat. A paprikaszószt tálaljuk külön edényben.

A recept tápértéke:

Adagonként: 430 kcal (1793 kJ), 8 g fehérje, 27 g zsír, 39 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés