Burgonyás gnocchi zsályás vajjal recept

Burgonyás gnocchi zsályás vajjal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2015

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 közepes méretű tojás
  • 1 kg apró szemű burgonya (lisztes fajta)
  • 25 dkg liszt és még egy kevés a tészta kidolgozásához só

A zsályás vajhoz

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomó zsálya

Elkészítés

Mossuk meg a burgonyát, és forrásban lévő vízben, 25-30 perc alatt főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk a gőzt eltávozni, hámozzuk meg, és törjük át kétszer krumplinyomóval.

Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját, a lisztet, egy kevés sót, és a petrezselymet, majd dolgozzuk össze. Ha kell, adjunk még hozzá lisztet. Osszuk a tésztát négy részre, és belisztezett kézzel formáljunk belőle négy darab, 2-3 cm átmérőjű hengert.

Vágjuk a tésztahengereket kb. 1 cm vastag szeletekre. Rovátkoljuk be a tetejüket villával. Szórjunk meg liszttel egy konyharuhát, és terítsük szét rajta a gnocchit. Takarjuk le egy másik konyharuhával, és pihentessük a tésztát kb. 15 percig.

Közben készítsük el a zsályás vajat. Öblítsük le a zsályát és rázogassuk szárazra. Csipkedjük le, és vágjuk apróra a leveleit. Tisztítsuk meg a fokhagymát, majd vágjuk apró kockákra. Forrósítsuk fel a vajat egy lábosban, de ne engedjük megbarnulni. Kevergetve pároljuk benne a zsályát és a fokhagymát kb. 2 percig. A zsályás vajat alacsony fokozaton tartsuk melegen.

Forraljunk fel bőséges mennyiségű sós vizet. Adagokban főzzük a gnocchit közepes hőfokon addig, amíg fel nem jön a víz felszínére. Csöpögtessük le és tartsuk melegen. A parmezánnal megszórt gnocchit a zsályás vajjal, forrón tálaljuk.

Tipp:

A főzővízből habszedő kanállal emelhetjük ki a gnocchit. Ezután egy szűrőben csöpögtessük le.

A recept tápértéke:

Adagonként: 710 kcal (2961 kJ), 24 g fehérje,31 g zsír, 84 g szénhidrát


Burgonyás gnocchi zsályás vajjal recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés