Burgonyás halfasírt recept

Burgonyás halfasírt
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2650

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel ebbe a halpogácsába főtt krumpli is kerül, így már külön köretet nem is igényel, elég hozzá egy finom salátát kínálni.

2 személyre

  • 30 dkg krumpli
  • 0.5 ek dijoni mustár
  • 3 ek majonéz
  • 3 szál újhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os sós lében)
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • őrölt bors

A panírozáshoz

  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 0 kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már megfőtt, leszűrjük, majd néhány másodpercre visszatesszük a tűzre, hogy teljesen leszáradjon. (Közben kevergetni kell, nehogy leégjen.)

Ezután krumplinyomón átnyomjuk vagy villával jól összetörjük.

Az összetört krumplihoz ezután hozzákeverjük a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra lekarikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat és a halat, majd ízlés szerint sózzuk és megszórjuk őrölt borssal.

Ezután kézzel alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd négy pogácsát formázunk a masszából.

A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan beleforgatjuk.

Egy serpenyőbe kb. 2 dl olajat hevítünk, majd belehelyezzük a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig sütjük, hogy aranybarnák és ropogósak legyenek. Ezután papírtörlőre kiszedjük, és a felesleges olajat leitatjuk a pogácsákról.

Tálaláskor ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.


Burgonyás halfasírt recepthez kapcsolódó receptek

Burgonyás halfasírt

Burgonyás halfasírt

Mivel ebbe a halpogácsába főtt krumpli is kerül, így már külön köretet nem is igényel, elég hozzá egy finom salátát kínálni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Burgonyás halfasírt recepthez

thumb
Gizi - 2014. január 05.
Kedves Zsuzsa, füstölt lazaccal biztosan sokkal finomabb ez a fasírt, hamarosan én is kipróbálom. Köszönöm az ötlete. Tonhallal is finom volt, próbáld ki Te is. Üdv. Gizi
thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. január 05.
Nekem ez a recept füstölt lazaccal készülve van meg,az nagyon finom.Köszi ezt a receptet is.