Burgonyás kelbimbó mustáros mártással

Burgonyás kelbimbó mustáros mártással

A kelbimbóból, rózsaburgonyából, zellerből, újhagymából és almából készült köretet krémes mártással tálaljuk, amelyet a mustár és a kömény mellett egy kevés torma tesz igazán pikánssá.

4 személyre

  • 22.5 dkg negyedekre vágott kisméretű rózsaburgonya
  • 28 dkg negyedekre vágott kelbimbó
  • 1 db piros héjú 1 cm-es darabokra vágott alma
  • 2 db vékonyra felkarikázott zellerszár
  • 3 db vékonyra felkarikázott újhagyma
  • 1.25 dl almalé
  • 5 evőkanál almaborecet
  • 2 evőkanál sima liszt (BL 51)
  • 1 evőkanálnyi csípős barna vagy dijoni mustár
  • 1 evőkanál reszelt torma
  • 1 kiskanál olívaolaj
  • 0.5 kiskanál kömény
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A burgonyát lobogó vízbe tesszük, és 5 percig főni hagyjuk. Beledobjuk a kelbimbót, és tovább főzzük, amíg a burgonya és a kelbimbó is megpuhul. Leöntjük róluk a vizet, lecsepegtetjük, és az almával, a zellerrel és az újhagymával együtt egy tálba tesszük.

Egy kis tálkában összekeverjük az almalevet az ecettel, a liszttel, a mustárral, a tormával, az olajjal és a köménnyel. Közepes lángon forráspontig hevítjük, és állandóan kevergetve, 2 percig csendesen forraljuk.

A forró mártást a zöldségekre öntjük, és az egészet összeforgatjuk. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.