Burgonyás, kukoricás, paprikás frittata recept

Burgonyás, kukoricás, paprikás frittata
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2094

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az Olaszországban frittatának, Spanyolországban tortillának nevezett omlettet melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk. Adjunk mellé salátát. Az alábbi változat a hűtőben egy napig eláll, de tálalás előtt félórával vegyük ki, mivel íze szobahőmérsékleten a legjobb.

4 személyre

  • 70 dkg burgonya meghámozva, hosszában négyfelé vágva és keresztben vékonyan felszeletelve
  • 1 db piros, sárga, vagy narancssárga húsú paprika, kimagozva és földarabolva
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma vékonyan felkarikázva
  • 25 dkg mélyhűtött csemegekukorica, felengedve
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • só és fekete bors

Elkészítés

Tegyük a burgonyát egy lábasba, öntsünk rá forrásban lévő vizet, és forraljuk fel ismét. Mérsékeljük a hőfokot, majd adjuk hozzá a feldarabolt paprikát, és főzzük csendesen 3 percig vagy amíg a burgonya éppen csak puhulni kezd. Jól csepegtessük le, fedjük le és tartsuk melegen.

Forrósítsunk fel magas hőfokon egy 25 cm átmérőjű teflonserpenyőt. Öntsük bele az olajat, és forgassuk körbe, hogy mindenhol bevonja. Amikor az olaj felforrósodott, állítsuk közepesre a hőfokot, tegyük bele a hagymát, és gyakori kevergetés mellett süssük 3 percig, hogy megfonnyadjon.

Adjuk hozzá a burgonyát, a felvágott paprikát és a morzsolt kukoricát, és süssük még 8 percig kavargatva, hogy a burgonya megpuhuljon. Vegyük le a tűzhelyről.

Verjük fel a tojásokat a petrezselyemmel együtt egy nagy tálban, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Szűrőkanállal tegyük a zöldségeket a tojásos keverékbe, és alaposan keverjük össze vele. (Ha valamelyik zöldség leragadt volna, jól tisztítsuk ki és töröljük szárazra a serpenyőt, mielőtt az újabb evőkanál olajat beletennénk – erre azonban jó minőségű teflonserpenyő esetében nem lesz szükség.)

Tegyük a zöldségek sütéséből megmaradt olajat a serpenyőbe, és közepes hőfokon felforrósítsuk fel. Öntsük bele a tojásos keveréket, a zöldségeket terítsük egyenletesen szét. A serpenyőt gyakran rázogatva süssük az omlettet 3-4 percig. Ezalatt a széle megsül, s középen is kezd szilárdulni.

Közben melegítsük elő a grillsütőt a legmelegebb fokozatra. Tegyük az omlettet a grillsütőbe kb. 2 percre, hogy a tojás éppen megdermedjen. Szúrjuk át késsel, és ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Vegyük ki az omlettet a grillsütőből, és hagyjuk 2 percig állni, majd csúsztassuk át egy tálra. Melegen vagy langyosan kínáljuk, háromszög alakú szeletekre vágva.

Tipp:

• A spanyol tapas bárokban az italokhoz szobahőmérsékletű, falatnyi darabokra vágott zöldséges omlettet szolgálnak fel. Kínáljuk mi is inkább ezt a sós és zsíros snackek helyett. Édesköményes-cukkinis omletthez használjunk 1 vékonyra felszeletelt édesköménygumót, 8 dkg vékonyan felszeletelt gombát és 1 hosszában félbevágott, majd keresztben vékonyan felszeletelt cukkinit. Süssük a zöldségeket forró olajban 3 percig, mielőtt a félig főtt burgonyát beletennénk. Egyszerű paprikás-burgonyás omletthez használjunk 3 paprikát és 2 vöröshagymát, a csemegekukoricát pedig hagyjuk ki.

Miért egészséges?

• A kukorica hasznos élelmi rostanyag forrása, amely fontos az emésztőrendszer zavartalan működéséhez, továbbá található benne A- és C-vitamin, valamint folsav is. A konzervkukorica idővel veszít vitamintartalmából, a mélyhűtött megőrzi tápértékét. A burgonya és a paprika értékes C-vitaminnal gazdagítja ezt a kitűnő fogást. Ezenfelül a burgonyában sok összetett szénhidrát is található, amely az egészséges étrend alapja.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként, energia 380 kcal, fehérje 18 g, zsír 17 g (ebből, telített 4 g), szénhidrát 42 g (ebből cukor 4 g), rost 4 g, C-vitamin, B1-, B6-, B12-, E-vitamin, vas, A-, B2-vitamin, niacin, réz, kálium, szelén, cink


Burgonyás, kukoricás, paprikás frittata

Burgonyás, kukoricás, paprikás frittata

Az Olaszországban frittatának, Spanyolországban tortillának nevezett omlettet melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk. Adjunk mellé salátát. Az alábbi változat a hűtőben egy…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés