Burgonyás lazacpogácsák petrezselyemmártással recept

Burgonyás lazacpogácsák petrezselyemmártással

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
817

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 db tojássárgája
  • 50 dkg lazacfilé
  • 3.5 dl halalaplé
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 50 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • 1 db nagyobb méretű tojás
  • 2 evőkanál kaporlevél apróra vágva
  • só, bors

A petrezselyemmártáshoz:

  • 3 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db kis mogyoróhagyma
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés

Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, vágjuk 2 cm-es kockákra, és forrásban lévő vízben, kb. 15 perc alatt főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk a gőzt eltávozni, majd egy villával nyomkodjuk szét.

Mossuk meg a halat, és tegyük egy serpenyőbe. Öntsünk rá 1,5 dl alaplét, és forraljuk fel, majd pároljuk alacsony hőfokon 8-10 percig. Vegyük ki a serpenyőből a halat, és villával tördeljük szét. Szűrjük át az alaplét, majd tegyük félre.

Dolgozzuk össze a burgonyát, a halat és a kaprot a 2 tojássárgájával. Ízesítsük sóval és borssal. Formáljunk a masszából nyolc darab kb. 2 cm vastag pogácsát. Hűtsük be őket 15 percre.

A mártáshoz vágjuk apróra a mogyoróhagymát. Forrósítsuk fel a vajat egy lábosban, és fonnyasszuk benne a hagymát kb. 3 percig. Öntsük rá a maradék, valamint a félretett alaplét, és sűrítsük be körülbelül a felére. Keverjük hozzá a tejszínt. Hagyjuk még egy kis ideig főni, közben sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a petrezselymet, és alacsony hőfokon tartsuk melegen a mártást.

Verjük fel a tojást. Forgassuk a pogácsákat először a tojásba, majd a zsemlemorzsába. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben, és süssük a halpogácsák felét 5-5 percig mindkét oldalukon. Vegyük ki őket a serpenyőből, konyhai papírtörlőn csöpögtessük le, és tartsuk melegen. Öntsük a serpenyőbe a maradék olajat, és süssük ki a többi halpogácsát is. Forrón tálaljuk, kínáljuk mellé a mártást.

Tipp:

Gyakorlati tanács: Ha a halpogácsákat behűtjük, könnyebb őket bepanírozni, és a sütésnél sem esnek szét.

A recept tápértéke:

Adagonként: 705 kcal (2940 kJ), 37 g fehérje, 44 g zsír, 41 g szénhidrát


Burgonyás lazacpogácsák petrezselyemmártással

Burgonyás lazacpogácsák petrezselyemmártással

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés