Burgonyás okra indiai módra recept

Burgonyás okra indiai módra

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
3257

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a fogás pompásan illik a csípős főfogásokhoz, de indiai módon elkészített lencsével és meleg naan kenyérrel kétszemélyes vegetáriánus főételként is tálalhatjuk.

4 személyre

  • 1 db négyfelé vágott vöröshagyma
  • 4 db fokhagymagerezd
  • 1 db meghámozott, friss gyömbérdarab (5 cm-es)
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 db kicsumázott és finomra aprított friss, piros vagy zöld húsú csilipaprika
  • 1 kiskanál fekete mustármag
  • 2 kiskanál őrölt koriander
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 4.5 dl mérsékelten sózott zöldségalaplé
  • 1 konzerv (40 dkg) darabolt paradicsom hozzáadott só nélkül
  • 22.5 dkg megtisztított és felszeletelt friss okra
  • 45 dkg meghámozott és nagyobb darabokra vágott burgonya
  • 1 db kicsumázott és darabokra vágott piros, zöld vagy sárga húsú paprika
  • 4 evőkanál mazsola
  • 3 evőkanál felaprított friss korianderzöld; egy kevés a díszítéshez
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A vöröshagymát, a meghámozott fokhagymát és a gyömbért háztartási robotgépben vagy turmixgépben pépesítjük (ugyanúgy megfelel, ha kézzel apróra vágjuk, és összekeverjük). Egy lábasban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a hagymapürét és a csilipaprikát, majd lassú tűzön néhány perc alatt megpirítjuk.

Hozzáadjuk a mustármagot, valamint az őrölt koriandert,a köményt és a kurkumát, majd összekeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az alaplét és a paradicsomot a levével együtt, közben folyamatosan keverjük. Felforraljuk, majd mérsékelt lángon, lefedve, 10 percig csendesen főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Beletesszük az okrát, a burgonyát, a paprikát, valamint a mazsolát, és ízlés szerint megborsozzuk. Jól összekeverjük, majd ismét lefedjük, és 15–20 percig csendesen rotyogtatjuk, amíg a burgonya megpuhul.

Belekeverjük az összevágott korianderzöldet, és egy keveset díszítésként a tetejére szórunk. Melegen tálaljuk.

Tipp:

A burgonyás okrát mandulaforgáccsal vagy darabolt kesudióval összeforgatott, sima vagy fűszeres basmati rizzsel vegetáriánus főételként tálaljuk.

Miért egészséges?

• Amellett, hogy kellemes ízű fűszer, a gyömbér elősegíti az emésztést. A csilipaprika C-vitamint és béta-karotint tartalmaz (a piros húsú ez utóbbiból többet, mint a zöld).

A recept tápértéke:

Energia 230 kcal, zsír 7 g (ebből telített 1 g), fehérje, 6 g, szénhidrát 38 g, nátrium 157 mg (só 0,4 g), élelmi rost 5 g., Jó káliumforrás (1074 mg)


Burgonyás okra indiai módra

Burgonyás okra indiai módra

Ez a fogás pompásan illik a csípős főfogásokhoz, de indiai módon elkészített lencsével és meleg naan kenyérrel kétszemélyes vegetáriánus főételként…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés