Burgonyás tészta pestóval recept

Burgonyás tészta pestóval

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
834

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 2 db cukkini
  • 25 dkg brokkoli
  • 20 dkg zsenge zöldbab
  • 60 dkg apró szemű újburgonya
  • 20 dkg mélyhűtött lóbab vagy 2-szer ennyi hüvelyes lóbab
  • néhány bazsalikomlevél a díszítéshez
  • 30 dkg casarecce (fodrocska) vagy penne (tollhegy) tészta

A paradicsomos pestóhoz:

  • 5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 10 dkg bazsalikomlevél
  • 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 érett paradicsom

Elkészítés

Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, vágjuk mindet félbe, és forrásban lévő vízben, kb. 15 perc alatt főzzük meg. Közben tisztítsuk és mossuk meg a zöldségeket. A brokkolit szedjük rózsáira, a babot fejtsük ki, a cukkinit vágjuk szeletekre. Adjuk a burgonyához a brokkolit, a babot, a cukkinit és a zöldbabot, majd főzzük az egészet még 5 percig. Öntsük le a főzővizet, és hagyjuk a zöldségeket jól lecsöpögni.

Közben a csomagoláson található utasítás szerint főzzük meg a tésztát, de ne túl puhára (al dente). Öntsük le róla a főzőlevet, és hagyjuk jól lecsöpögni. A fokhagymát tisztítsuk meg, a paradicsomot vágjuk kockákra. Egy nagy mozsárban zúzzuk össze a fokhagymát egy csipet sóval és a fenyőmaggal. Adjuk hozzá a bazsalikomot, és zúzzuk tovább a keveréket, amíg zöld krémet nem kapunk. Keverjük hozzá a parmezánt, majd vékony sugárban fokozatosan az olajat is. Végül keverjük a pestóhoz a paradicsomot. Tegyük félre.

Óvatosan keverjük össze a burgonyát a zöldségekkel és a tésztával, majd terítsük rá a pestót. Bazsalikomlevéllel díszítve, azonnal tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 650 kcal (2710 kJ), 27 g fehérje, 20 g zsír, 90 g szénhidrát


Burgonyás tészta pestóval recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés