Burgonyás zöldborsóleves húsgombócokkal recept

Burgonyás zöldborsóleves húsgombócokkal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
4288

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 50 dkg apró szemű újburgonya
  • 1 csésze tej
  • 1 evőkanál zöldpetrezselyem apróra vágva
  • 6 dl húsalaplé
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 db közepes méretű tojás
  • só, bors

Elkészítés

Áztassuk be a zsemlét a tejbe. Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, majd vágjuk össze kis darabokra. Forraljuk fel a húslevest egy fazékban, és főzzük a burgonyát alacsony hőfokon kb. 25 perc alatt éppen puhára.

Hámozzuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Nyomkodjuk ki a zsemlét, majd dolgozzuk alaposan össze a darált hússal, a hagymával, a petrezselyemmel és a tojással. Ízesítsük sóval, borssal. Formáljunk a masszából kis gombócokat. Forrósítsuk fel a vajat egy teflonbevonatú serpenyőben, több adagban pirítsuk meg a húsgombócokat, majd tegyük valamennyit vissza a serpenyőbe, és pirítsuk őket együtt még kb. 10 percig. Engedjük fel a zöldborsót.

Keverjük bele a tejszínt az alaplébe, adjuk hozzá a borsót és a húsgombócokat, és 2-3 perc alatt forrósítsuk fel. Ízesítsük sóval és borssal. Négy tányérba osztva,forrón tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanács: Ha a húsgombócokat rövid időre behűtjük, sütésnél nemnesnek szét.n

A recept tápértéke:

Adagonként: 690 kcal (2877 kJ), 42 g fehérje, 40 g zsír, 40 g szénhidrát


Burgonyás zöldborsóleves húsgombócokkal recepthez kapcsolódó receptek

Burgonyás zöldborsóleves húsgombócokkal

Burgonyás zöldborsóleves húsgombócokkal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés