Burgonyasaláta recept

Burgonyasaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1308

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A burgonyasalátának nem szabad se túl lédúsnak, se túl száraznak lennie. Hidegen és melegen is fogyasztható, de eredeti hazájában, Németországban leginkább langyosan szeretik.

4 személyre

  • 1 kg burgonya (kiflikrumpli)
  • 2.5 dl húsleves
  • 4 evőkanál borecet
  • 4 evőkanál olaj
  • 0.5 csomó metélőhagyma
  • 4 szelet húskenyér
  • fehér bors
  • 2 db vöröshagyma

Elkészítés

Mossuk meg a burgonyát, és főzzük egy nagy fazékban kb. 25 percig, amíg megpuhul, de még szeletelhető. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre.

Tisztítsuk meg a hagymát, az egyiket vágjuk apróra, a másikat karikázzuk fel. Az összevágott hagymát keverjük a burgonyához. Melegítsük meg a húslevest. Keverjük össze az ecettel, a sóval és a borssal, és öntsük a burgonyára.

Csöpögtessünk rá 3 kanál olajat. Szükség esetén adjunk még hozzá egy kis levest. Hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

Mossuk meg és vágjuk apróra a metélőhagymát. A maradék olajban süssük ropogósra a húskenyeret. Adjuk forrón a salátához. Szórjuk rá a hagymakarikákat és a metélőhagymát a salátára.

Tipp:

JÓ, HA TUDJUK
A húskenyér helyett használhatunk konzervhúst, esetleg vastagon szeletelt párizsit.


Burgonyasaláta

Burgonyasaláta

A burgonyasalátának nem szabad se túl lédúsnak, se túl száraznak lennie. Hidegen és melegen is fogyasztható, de eredeti hazájában, Németországban leginkább langyosan…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés