Burgonyasaláta borsmustárral és kapribogyóval recept

Burgonyasaláta borsmustárral és kapribogyóval

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
667

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 80 dkg burgonya (lisztes húsú)
  • 15 dkg borsmustár (rukola)
  • 2 db lilahagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg zöld olajbogyó
  • 2 evőkanál sherryecet
  • 5 dkg kapribogyó (sós lében eltett)
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • 5 dkg fekete olajbogyó

Elkészítés

A burgonyát megmossuk, és bő, lobogó vízben 20-25 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízbe áztatjuk, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Ezután meghámozzuk, és kockákra vágjuk.

A borsmustárt megmossuk, szárait eltávolítjuk, a leveleit szárazra rázogatjuk, majd csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk, az olajbogyókat kimagozzuk. Valamennyi hozzávalót egy nagy tálba tesszük.

A sherryecetet, a kapribogyó levéből 1-2 evőkanálnyit, a mustárt, az olajat, a sót és a borsot habverővel addig keverjük, amíg kissé besűrűsödik. A salátára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk vele.

A burgonyasalátát lefedjük, és 30 percre hideg helyre tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Sózzuk, borsozzuk, és sherryecetet adunk hozzá. A kapribogyókat félbevágjuk, ezekkel díszítjük a salátát. Grillezett húshoz vagy halhoz kínáljuk.

Tipp:

Könnyű burgonyasaláta porcsinnal: Héjában megfőzünk 80 dkg burgonyát, meghámozzuk, de ezúttal szeletekre vágjuk. 3 szál újhagymát megtisztítunk, megmossuk és felkarikázzuk. 15 dkg porcsint megtisztítunk, megmosunk, lecsepegtetünk, és falatnyi darabokra szedünk. A burgonyát az újhagymával egy tálba tesszük, és összekeverjük. 1,5 dl joghurtból, 1 dl tejfölből, 1 evőkanál fehérborecetből, 1 evőkanál citromléből, valamint 2 evőkanál citromos olívaolajból öntetet készítünk. Sózzuk, borsozzuk, és a hagymás burgonyához keverjük. Beleforgatjuk a porcsint, utánaízesítjük, és mielőbb tálaljuk.

A recept tápértéke:

375 kcal (1564 kJ),
6 g fehérje,
21 g zsír,
37 g szénhidrát


Burgonyasaláta borsmustárral és kapribogyóval

Burgonyasaláta borsmustárral és kapribogyóval

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés