Burgonyasaláta sonkával

Burgonyasaláta sonkával

Könnyű ebédként fogyasszuk ezt az egyszerű salátát a meleg napokon.

4 személyre

  • 1 db vöröshagyma
  • 4 db zellerszár
  • 1 db zöldpaprika
  • 20 dkg főtt sonka
  • 75 dkg burgonya (kissé szétfövő)
  • 4 db közepes méretű tojás
  • 1 maroknyi kimagozott fekete olívabogyó
  • néhány levél római saláta

A remoulade-mártáshoz

  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 2 dl majonéz
  • 2 kiskanál mustár
  • 5 darab savanyú uborka
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Főzzük a tojásokat keményre, majd öblítsük le és hagyjuk őket kihűlni. Távolítsuk el a héjukat, hármat vágjunk apróra, a negyediket szeleteljük fel. Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk nagy kockákra, és főzzük forrásban lévő vízben kb. 15 percig, illetve amíg éppen csak megpuhul. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk, hogy távozzon belőle a gőz. Tisztítsuk és mossuk meg a zöldségeket. A zellerszárat vágjuk vékony szeletekre, a paprikát kis darabokra. Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk apróra. Vágjuk kis kockákra a sonkát.

A remoulade-mártáshoz vágjuk apróra a kapribogyót és a savanyú uborkát. Keverjük jól össze egy tálban a majonézt, a mustárt, a savanyú uborkát és a kapribogyót, ha kell, öntsünk hozzá egy keveset az uborka levéből. Ízesítsük sóval, borssal.

Adjuk a remoulade-mártáshoz a burgonyát, a zellerszárat, a paprikát, a hagymát, a sonkát, az összevagdalt tojást és az olívabogyót. Keverjük az egészet óvatosan össze. Béleljünk ki egy tálat salátalevelekkel, és kanalazzuk bele a burgonyasalátát. Tojásszeletekkel díszítve tálaljuk.