Burgonyasaláta szalonnakockákkal recept

Burgonyasaláta szalonnakockákkal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
659

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 0.5 db kígyóuborka
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1 evőkanál metélőhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál kapor apróra vágva
  • 4 evőkanál vörösborecet
  • 10 dkg húsos baconszalonna
  • 4 kiskanál cukor
  • 1 kg apró szemű burgonya (nem szétfövő)
  • 2.5 dl húsleves
  • só, bors

Elkészítés

Mossuk meg a burgonyát, és forrásban lévő vízben, 20-25 perc alatt főzzük éppen csak puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk, hogy távozzon belőle a gőz, majd hámozzuk meg, és vágjuk vékony szeletekre. A burgonyaszeleteket tegyük egy tálba.

Egy lábosban melegítsük fel a húslevest, és adjuk hozzá az ecetet, a cukrot, sót és borsot. Hagyjuk a levest kissé lehűlni, majd fokozatosan keverjük hozzá az olajat. Fűszerezzük ismét sóval és borssal. Öntsük a mártást még melegen a burgonyára, és óvatosan keverjük össze. Takarjuk le frissentartó fóliával és tegyük félre.

Közben mossuk meg és töröljük szárazra az uborkát és a paradicsomot. Gyaluljuk az uborkát vékony szeletekre. A paradicsomot vágjuk nyolc gerezdre. Az uborkát, a paradicsomot és a zöldfűszereket könnyed mozdulatokkal keverjük a burgonyasalátához.

Vágjuk apró kockákra a szalonnát. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Egy teflonbevonatú serpenyőben süssük ropogósra a szalonnakockákat. Szórjuk a burgonyasalátára. Süssük aranysárgára a hagymát a szalonnazsírban, és osszuk el a saláta tetején. Azonnal tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanács: Vágjuk a burgonyát egyforma, de ne túl vékony szeletekre, nehogy széttörjenek.

A recept tápértéke:

Adagonként: 330 kcal (1376 kJ), 12 g fehérje, 10 g zsír, 47 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés