Burgonyasaláta szalonnakockákkal recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 0.5 db kígyóuborka
- 1 db vöröshagyma
- 4 db paradicsom
- 1 evőkanál metélőhagyma apróra vágva
- 1 evőkanál kapor apróra vágva
- 4 evőkanál vörösborecet
- 10 dkg húsos baconszalonna
- 4 kiskanál cukor
- 1 kg apró szemű burgonya (nem szétfövő)
- 2.5 dl húsleves
- só, bors
Elkészítés
Mossuk meg a burgonyát, és forrásban lévő vízben, 20-25 perc alatt főzzük éppen csak puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk, hogy távozzon belőle a gőz, majd hámozzuk meg, és vágjuk vékony szeletekre. A burgonyaszeleteket tegyük egy tálba.
Egy lábosban melegítsük fel a húslevest, és adjuk hozzá az ecetet, a cukrot, sót és borsot. Hagyjuk a levest kissé lehűlni, majd fokozatosan keverjük hozzá az olajat. Fűszerezzük ismét sóval és borssal. Öntsük a mártást még melegen a burgonyára, és óvatosan keverjük össze. Takarjuk le frissentartó fóliával és tegyük félre.
Közben mossuk meg és töröljük szárazra az uborkát és a paradicsomot. Gyaluljuk az uborkát vékony szeletekre. A paradicsomot vágjuk nyolc gerezdre. Az uborkát, a paradicsomot és a zöldfűszereket könnyed mozdulatokkal keverjük a burgonyasalátához.
Vágjuk apró kockákra a szalonnát. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Egy teflonbevonatú serpenyőben süssük ropogósra a szalonnakockákat. Szórjuk a burgonyasalátára. Süssük aranysárgára a hagymát a szalonnazsírban, és osszuk el a saláta tetején. Azonnal tálaljuk.
Tipp:
Gyakorlati tanács: Vágjuk a burgonyát egyforma, de ne túl vékony szeletekre, nehogy széttörjenek.
A recept tápértéke:
Adagonként: 330 kcal (1376 kJ), 12 g fehérje, 10 g zsír, 47 g szénhidrát