Burgonyasaláta zöldfűszerkrémmel recept

Burgonyasaláta zöldfűszerkrémmel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1094

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 0.5 db kígyóuborka
  • 1 kg apró szemű újburgonya
  • 2 evőkanál száraz fehérbor
  • 2 szál újhagyma
  • frissen őrölt fekete bors
  • kapor- és tárkonylevelek a díszítéshez

A zöldfűszeres tejfölhöz

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kapor apróra vágva
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál tárkony apróra vágva
  • só, bors

Elkészítés

Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, és forrásban lévő vízben 20-25 perc alatt főzzük éppen csak puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk eltávozni a gőzt, és a burgonyát hagyjuk 5 percig hűlni. Tegyük egy nagy tálba, csepegtessük rá a bort, majd fűszerezzük borssal.

Mossuk meg és töröljük szárazra az uborkát, majd vágjuk kis kockákra. Tisztítsuk és mossuk meg az újhagymát, majd vágjuk vékony szeletekre. Az öntethez tisztítsuk meg és vágjuk apróra a fokhagymát. Keverjük össze a tejfölt a fokhagymával és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Ízesítsük sóval, borssal.

Adjuk a burgonyához az uborkát és az újhagymát. Kanalazzuk rá a zöldfűszeres tejfölt, és keverjük össze az egészet laza mozdulatokkal. Ízesítsük ismét sóval és borssal. Tálalásig hűtsük be a burgonyasalátát. Tálalás előtt díszítsük néhány kapor- és tárkonylevéllel.

Tipp:

Gyakorlati tanács: A zöldfűszerekkel ízesített ételhez nem kell sok sót adni, mivel ezek jól helyettesítik a sót. Ha szokásunkká válik, hogy csak mértékletesen sózzuk az ételeinket, már négy hét után tapasztalhatjuk, hogy ízlelőbimbóink érzékenyebben reagálnak a túlsózott ételekre. Egyes zöldfűszerek, például a kapor és a tárkony íze olyan intenzív, hogy a velük ízesített ételek esetében a sót akár egészen el is lehet hagyni.

A recept tápértéke:

Adagonként: 380 kcal (1585 kJ), 7 g fehérje,21 g zsír, 40 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés