Burgonyatorta zöld spárgával recept

Burgonyatorta zöld spárgával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
768

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 szál újhagyma
  • 2.5 dl habtejszín
  • 50 dkg zöld spárga
  • 30 dkg burgonya (kissé szétfövő)
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 3 db közepes méretű tojás
  • 5 dkg reszelt gruyere sajt
  • frissen őrölt fekete bors
  • zsiradék
  • egy kis zsemlemorzsa a tortaformába

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütőnél 180 °C, gázsütőnél 3.-4. fokozat). Zsírozzunk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát, és vékony rétegben szórjunk bele zsemlemorzsát. Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, majd vágjuk vagy gyaluljuk vékony szeletekre. A spárgák fás végeit vágjuk le. Tegyünk félre 12 spárgát, a többit vágjuk kb. 2,5 cm hosszú darabokra. Az újhagymát tisztítsuk és mossuk meg, majd szeleteljük fel vékonyan.

A burgonyát tetőcserépszerűen rakjuk le a formába. Finoman nyomkodjuk egymáshoz a szeleteket. Csepegtessük rájuk az olajat. Süssük a burgonyát a sütőben kb. 10 percig, majd sózzuk meg, és tegyük rá a spárgadarabokat, valamint az újhagymát. A tetején szépen rendezzük el a félretett spárgákat.

Keverjük össze a tejszínt a tojással, majd sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a sajtot. Öntsük rá a keveréket a formában lévő burgonyára, spárgára és újhagymára. Süssük a forró sütőben kb. 30 perc alatt aranysárgára. Forrón tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanács: Akkor kész a torta, ha a beleszúrt késhegyre már nem tapad tojásmassza. Tálalás előtt hagyjuk a tortát kissé kihűlni, csak azután vegyük ki a formából.

A recept tápértéke:

Adagonként: 435 kcal (1814 kJ), 15 g fehérje, 33 g zsír, 20 g szénhidrát


Burgonyatorta zöld spárgával recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés