Burgonyatortilla juhsajttal recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
- 20 dkg mélyhűtött zöldborsó
- 5 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
- 2 szál zsenge póréhagyma
- 20 dkg juhsajt
- 50 dkg burgonya (nem szétfövő)
- 5 közepes méretű tojás
- 40 dkg kemény paradicsom
- 2 evőkanál ásványvíz
- só, bors, cayenne-i bors
Elkészítés
Olvasszuk ki a zöldborsót. Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, gyaluljuk vékony szeletekre, és konyhai papírtörlővel itassuk le róla a vizet. Tisztítsuk meg a póréhagymát, mossuk meg, és vágjuk vastag szeletekre. Csöpögtessük le a sajtot, és kockázzuk fel. A paradicsomot, miután megmostuk, vágjuk szeletekre.
Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben. Pirítsuk a zöldborsót, a burgonyát és a póréhagymát kb. 10 percig. Közben időnként forgassuk át. Keverjük hozzá a sajt felét, a többit a paradicsommal együtt tegyük a keverék tetejére.
Verjük fel a tojást az ásványvízzel, egy kevés sóval és borssal, valamint egy csipet cayenne-i borssal és a petrezselyemmel. Öntsük a tojásos masszát a serpenyőben lévő burgonyás-zöldséges keverékre, és hagyjuk alacsony hőfokon megszilárdulni (kb. 10 perc). Amikor az alja már összeállt, egy tányér segítségével fordítsuk meg a tortillát, és süssük még 5 percig. Szeletekre vágva, forrón tálaljuk.
Tipp:
Gyakorlati tanács: A burgonya gyorsabban megpirul, és ropogósabb is lesz, ha a szeleteket konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk.
A recept tápértéke:
Adagonként: 490 kcal (2043 kJ), 25 g fehérje,30 g zsír, 30 g szénhidrát