Burgonyatortilla juhsajttal recept

Burgonyatortilla juhsajttal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1102

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 20 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 5 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 2 szál zsenge póréhagyma
  • 20 dkg juhsajt
  • 50 dkg burgonya (nem szétfövő)
  • 5 közepes méretű tojás
  • 40 dkg kemény paradicsom
  • 2 evőkanál ásványvíz
  • só, bors, cayenne-i bors

Elkészítés

Olvasszuk ki a zöldborsót. Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, gyaluljuk vékony szeletekre, és konyhai papírtörlővel itassuk le róla a vizet. Tisztítsuk meg a póréhagymát, mossuk meg, és vágjuk vastag szeletekre. Csöpögtessük le a sajtot, és kockázzuk fel. A paradicsomot, miután megmostuk, vágjuk szeletekre.

Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben. Pirítsuk a zöldborsót, a burgonyát és a póréhagymát kb. 10 percig. Közben időnként forgassuk át. Keverjük hozzá a sajt felét, a többit a paradicsommal együtt tegyük a keverék tetejére.

Verjük fel a tojást az ásványvízzel, egy kevés sóval és borssal, valamint egy csipet cayenne-i borssal és a petrezselyemmel. Öntsük a tojásos masszát a serpenyőben lévő burgonyás-zöldséges keverékre, és hagyjuk alacsony hőfokon megszilárdulni (kb. 10 perc). Amikor az alja már összeállt, egy tányér segítségével fordítsuk meg a tortillát, és süssük még 5 percig. Szeletekre vágva, forrón tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanács: A burgonya gyorsabban megpirul, és ropogósabb is lesz, ha a szeleteket konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 490 kcal (2043 kJ), 25 g fehérje,30 g zsír, 30 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés