Burgonyával töltött vagdalt recept

Burgonyával töltött vagdalt

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
1030

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

  • 2 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál szárított oregánó
  • 1 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál bors
  • 15 dkg fehér kenyér
  • 1.25 dl húsalaplé
  • 4 kiskanál szárított hagymaszelet
  • 75 dkg darált marhahús
  • 50 dkg burgonya (nem szétfövő)
  • 7.5 dkg reszelt parmezán és még egy kevés a megszóráshoz

A paradicsommártáshoz

  • 0.6 dl húsalaplé
  • 2.5 dl passata (áttört paradicsom)
  • 2 kiskanál csípős mustár

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (légkeveréses sütőnél 170 °C, gázsütőnél 3. fokozat). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Vágjuk le a fehér kenyérről a héját, és a belét tördeljük apró darabokra. Egy nagy tálban keverjük össze a kenyeret, az alaplét, a tojást, a szárított hagymaszeleteket, az oreganót, a sót és a borsot. Hagyjuk állni kb. 2 percig, hogy a kenyér megduzzadjon, majd keverjük hozzá a darált húst. A húsmasszából formáljunk egy 25× 25 cm-es négyzetet a tepsiben.

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és reszeljük durvára. Keverjük jól össze a parmezánnal és a petrezselyemmel. Sózzuk meg. Terítsük rá a burgonyás keveréket a darált húsra, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel. Nyomkodjuk össze a szélét és a végeit, majd a tekercs szélével lefelé helyezzük a tepsibe. Süssük a forró sütőben 40 percig.

Közben a mártáshoz keverjük össze a paradicsompürét az alaplével és a mustárral. Ízesítsük sóval és borssal. Locsoljuk rá a megsült hústekercsre, és így süssük még 10 percig. Szórjuk meg parmezánnal, majd forrón tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 360 kcal (1501 kJ), 30 g fehérje,18 g zsír, 20 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés