Búzacsíramorzsás banános muffin recept

Búzacsíramorzsás banános muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
414

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A repceolaj és a többi kevésbé karakteres aromájú olaj a muffin ízét nem befolyásolja, viszont puha és zamatos állagot kölcsönöz a tésztának. Csak imádni lehet ezt az ínycsiklandóan finom és egészséges muffint! 

5 személyre

  • 10 dkg finomliszt
  • 6.5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6.5 dkg barna cukor (vagy 8.5 dkg eritritol)
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kiskanál só
  • 30 dkg pépesített érett banán (kb. 3 közepes banán)
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál repceolaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan almapüré

A morzsához:

  • 5 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál pirított búzacsíra
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • 1 evőkanál hideg vaj
  • 20 evőkanál finomra aprított dió

Elkészítés

Egy nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a barna cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A banánt, a tojást, az olajat és az almapürét egy másik tálban alaposan összedolgozzuk, majd az elkészült masszába a száraz összetevőket lazán belekeverjük.

A sütőformákat főzőspray-vel beolajozzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük, és kétharmadik töltjük a tésztával. A morzsához összekeverjük a barna cukrot, a búzacsírát és a fahéjat, majd hozzámorzsoljuk a vajat, és beleforgatjuk a diót. Az elkészült morzsával meghintjük a tészta tetejét.

190 °C-on 18-22 percig sütjük (akkor van készen, ha a tészta közepébe szúrt fogpiszkáló már tisztán húzható ki). Mielőtt sütőrácsra helyeznénk a muffinokat, 5 percig hűlni hagyjuk a tepsiben.

Megjegyzés: Egészséges recept.

Tipp: Fagyasszunk banánt!

A túlérett banánokat meghámozzuk, és banánonként 1 kiskanál citromlével együtt péppé zúzzuk. Negyed- vagy félkilónyi adagokban légmentesen záródó tartályokba töltjük, és lefagyasztjuk. A banánpép mélyhűtőben 6 hónapig eláll. Sütéskor aztán kb. 30 dkg banánpéppel helyettesíthetünk három közepes vagy négy kisebb banánt.

Tápértékadatok:

Adagonként 203 kalória, 6 g zsír (ebből telített zsír 1 g), 24 mg koleszterin, 242 mg nátrium, 36 g szénhidrát, 2 g rost, 4 g fehérje.


Búzacsíramorzsás banános muffin recepthez kapcsolódó receptek

Búzacsíramorzsás banános muffin

Búzacsíramorzsás banános muffin

A repceolaj és a többi kevésbé karakteres aromájú olaj a muffin ízét nem befolyásolja, viszont puha és zamatos állagot kölcsönöz a tésztának. Csak imádni lehet ezt az ínycsiklandóan finom és egészséges muffint! 

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés