Búzakalász kenyérke recept

Búzakalász kenyérke
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
809

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tévében láttam meg Loren Pascale műsorában, és nagyon megtetszett. Finom puha lett, gyorsan el is fogyott.

4 személyre

  • 27.5 dkg liszt
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 175 ml langyos víz
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 evőkanál kotányi kenyér fűszerkeverék
  • liszt (a szóráshoz)

Elkészítés

A tésztához valókat egy dagasztó gép táljába tesszük, és a dagasztókart felszereljük, majd bedagasztjuk a tésztát. 1 órát fóliával letakarva pihentetjük. A tésztából hengert formálunk, majd ollóval vágjuk be, és jobbra-balra hajtjuk a tésztát. Megint kelesztjük, és vízzel lekenjük, majd megszórjuk liszttel. 200 fokos sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.


Búzakalász kenyérke recepthez kapcsolódó receptek

Búzakalász kenyérke

Búzakalász kenyérke

A tévében láttam meg Loren Pascale műsorában, és nagyon megtetszett. Finom puha lett, gyorsan el is fogyott.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés