Búzakalász kenyérke recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
A tévében láttam meg Loren Pascale műsorában, és nagyon megtetszett. Finom puha lett, gyorsan el is fogyott.
- 27.5 dkg liszt
- 1 evőkanál olivaolaj
- 1 teáskanál só
- 175 ml langyos víz
- 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
- 1 evőkanál kotányi kenyér fűszerkeverék
- liszt (a szóráshoz)
Elkészítés
A tésztához valókat egy dagasztó gép táljába tesszük, és a dagasztókart felszereljük, majd bedagasztjuk a tésztát. 1 órát fóliával letakarva pihentetjük. A tésztából hengert formálunk, majd ollóval vágjuk be, és jobbra-balra hajtjuk a tésztát. Megint kelesztjük, és vízzel lekenjük, majd megszórjuk liszttel. 200 fokos sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.
Búzakalász kenyérke recepthez kapcsolódó receptek
Búzakalász kenyérke
A tévében láttam meg Loren Pascale műsorában, és nagyon megtetszett. Finom puha lett, gyorsan el is fogyott.