Cajun-burgonya recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
A különleges, csípős fűszerköpenyben sütött burgonyahasábokat ínyenc körítésként és önállóan is kínálhatjuk.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 kg (nagy) burgonya
- 1.5 kávéskanál napraforgóolaj
- 2 evőkanál friss korpakenyérmorzsa
- 0.5 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál fokhagymás só
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 kávéskanál szárított kakukkfű
- 1 csipetnyi cayenne-i bors
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütő: 7. fokozat). Súroljuk meg a burgonyákat, és mindegyiket vágjuk hosszában nyolc gerezdre (a héját hagyjuk rajta). Tegyük egy nagy keverőtálba, öntsük hozzá az olajat, és forgassuk bele a gerezdeket, hogy az olaj egyenletesen ellepje őket.
Keverjük össze a kenyérmorzsát, a cayenne-i borsot, a köményt, a fokhagymás sót, a pirospaprikát, a borsot és a kakukkfüvet egy nagy edényben. Tegyük bele a burgonyát, és forgassuk addig, amíg egyenletes bevonat nem kerül rá.
Rakjuk a gerezdeket egymás mellé egy nagy teflontepsibe, és süssük 35-40 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Tálaljuk melegen.
Változat:
Kínáljuk falatokként, zsírszegény joghurtba mártogatva.
A recept tápértéke:
Tápérték adagonként 4 személyre,
Energia 953 kJ (227 kcal),
Szénhidrát 49 g,
Fehérje 6 g,
Zsír 2 g (nem tartalmaz telített zsírt)