Cajun-burgonya recept

Cajun-burgonya
5 11

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
7961

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A különleges, csípős fűszerköpenyben sütött burgonyahasábokat ínyenc körítésként és önállóan is kínálhatjuk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg (nagy) burgonya
  • 1.5 kávéskanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál friss korpakenyérmorzsa
  • 0.5 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál fokhagymás só
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 1 csipetnyi cayenne-i bors

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütő: 7. fokozat). Súroljuk meg a burgonyákat, és mindegyiket vágjuk hosszában nyolc gerezdre (a héját hagyjuk rajta). Tegyük egy nagy keverőtálba, öntsük hozzá az olajat, és forgassuk bele a gerezdeket, hogy az olaj egyenletesen ellepje őket.

Keverjük össze a kenyérmorzsát, a cayenne-i borsot, a köményt, a fokhagymás sót, a pirospaprikát, a borsot és a kakukkfüvet egy nagy edényben. Tegyük bele a burgonyát, és forgassuk addig, amíg egyenletes bevonat nem kerül rá.

Rakjuk a gerezdeket egymás mellé egy nagy teflontepsibe, és süssük 35-40 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Tálaljuk melegen.

Változat:
Kínáljuk falatokként, zsírszegény joghurtba mártogatva.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként 4 személyre,
Energia 953 kJ (227 kcal),
Szénhidrát 49 g,
Fehérje 6 g,
Zsír 2 g (nem tartalmaz telített zsírt)


Cajun-burgonya

Cajun-burgonya

A különleges, csípős fűszerköpenyben sütött burgonyahasábokat ínyenc körítésként és önállóan is kínálhatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Cajun-burgonya recepthez

thumb
vicus51 - 2012. március 08.
csak korpakenyér morzsával lehet elkészíteni? Félbarna, vagy fehér kenyér morzsa nem jó?
thumb
Meery - 2011. augusztus 19.
Nagyon finom családom kedvence én teszek még hozzá őrölt csilipaprikát a tepsi alját alufóliával kibélelem így még a mosogatást is megúszom. :):):)
thumb
vajdamarta - 2011. július 09.
Nagyon finom lett, Receptvarázs! Köszönjük! A Családfőnek különösen ízlett! Pikk-pakk összeállítottam s a sütési idő felénél egy kisebb sütőtálban sajtos virsli került mellé. A josta és sárgabarack befőzése közepette koviuborkával igazán ízes, gyors, faxni mentes ebédünk kerekedett:)
evelyn2e - 2011. április 12.
nagyon nagyon nagyon finom, mmmmmmmm!
akatonbo - 2010. november 29.
Már többször elkészítettem a recept alapján, valóban kitűnő!
thumb
ibi1950 - 2010. június 22.
Elkészítettem a burgonyát, minden elismerésem annak aki kitalálta. Majd küldök róla képet, és a hozzá készített rántott csirkéről. Sikere volt!!
thumb
ibi1950 - 2010. február 15.
Biztos nagyon finom, holnap ki is próbálom, és majd pontozom!