Cajun-burgonya

Cajun-burgonya

A különleges, csípős fűszerköpenyben sütött burgonyahasábokat ínyenc körítésként és önállóan is kínálhatjuk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg (nagy) burgonya
  • 1.5 kávéskanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál friss korpakenyérmorzsa
  • 0.5 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál fokhagymás só
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 1 csipetnyi cayenne-i bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütő: 7. fokozat). Súroljuk meg a burgonyákat, és mindegyiket vágjuk hosszában nyolc gerezdre (a héját hagyjuk rajta). Tegyük egy nagy keverőtálba, öntsük hozzá az olajat, és forgassuk bele a gerezdeket, hogy az olaj egyenletesen ellepje őket.

Keverjük össze a kenyérmorzsát, a cayenne-i borsot, a köményt, a fokhagymás sót, a pirospaprikát, a borsot és a kakukkfüvet egy nagy edényben. Tegyük bele a burgonyát, és forgassuk addig, amíg egyenletes bevonat nem kerül rá.

Rakjuk a gerezdeket egymás mellé egy nagy teflontepsibe, és süssük 35-40 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Tálaljuk melegen.

Változat:
Kínáljuk falatokként, zsírszegény joghurtba mártogatva.