Cajun burgonya sültvirslivel

Cajun burgonya sültvirslivel

A Receptvarázs feltöltése alapján készítettem el - icipici módosítással. Nagyon finom, kiadós. Köszönjük :)!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg nagy újburgonya
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál friss korpakenyérmorzsa
  • 0.5 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál fokhagymás só
  • 1 kávéskanál sültburgonya-fűszersó
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál friss kakukkfűlevélke
  • 1 csipetnyi cayenne-i bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő: 7. fokozat). Súroljuk meg a burgonyákat, és mindegyiket vágjuk hosszában hat gerezdre (a héját hagyjuk rajta). Tegyük egy keverőtálba, öntsük hozzá az olajat, és forgassuk bele a gerezdeket, hogy az olaj egyenletesen ellepje őket.

Keverjük össze a kenyérmorzsát, cayenne-i borsot, köményt, fokhagymás sót, fűszersót, borsot és a kakukkfüvet egy nagy edényben. Tegyük bele a burgonyát, és forgassuk addig, amíg egyenletes bevonat nem kerül rá. Rakjuk a gerezdeket egymás mellé egy közepes teflontepsibe, és süssük 35 percig, ezalatt ropogós aranybarnákra sülnek. Tálaljuk melegen.

Adhatunk mellé sajtos sültvirslit, amit kisebb, kiolajozott sütőtálban légkeveréses sütőnél az alsó rácsra helyezünk a 30. percben. 5 perc alatt készre sül. Friss petrezselyemzölddel és illatos kakukkfű ágacskákkal megszórva kovászos uborkával tálaljuk.

Változat: A burgonyát magában is kínálhatjuk falatokként, zsírszegény joghurtba vagy ízlés szerinti dipbe mártogatva.