Calzone, ahogy én készítem recept

Calzone, ahogy én készítem
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1741

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy olaszos büfépartihoz legjobb minicalzonékat készíteni. Ehhez a tésztát egyszerűen kinyújtjuk, és kb. 10 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle, megtöltjük őket, és 15-20 percig sütjük. Mivel ketten a férjemmel vagyunk, így egy előétel után, kettő darab nagyobb calzonét sütöttem. Bőven elég nekünk. 2 db 25-30 cm átmérőjűek. Sütőtepsin gyorsan elkészíthetjük, és segít ebben a Dr Oetker express gyorsélesztő.

2 személyre

  • 30 dkg finomliszt
  • 0.5 csomag instant gyorsélesztő
  • 1 csipet cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 dl langyos víz vagy amennyit felvesz ahhoz, hogy szép ruganyos tésztát kapjunk, de ne legyen túl lágy.
  • liszt a nyújtáshoz

A töltelékhez:

  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg camembert sajt
  • 1 szál újhagyma és egy kisebb póréhagyma zöld része
  • 1 szál kakukkfű
  • 6 db szardellafilé
  • 1 db kicsi paradicsompaprika
  • frissen őrölt bors
  • só nem szükséges, mert a hozzávalók elég sósak

Elkészítés

A szalonnát apró csíkokra vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk. Kivesszük a zsírjából, itatós papírra szedjük.

A pizzatésztát elkészítjük robotgéppel, addig kelesztjük, míg a töltelékünket előkészítjük. A tésztát letakarjuk egy erre alkalmas konyharuhával.

Ezután a szalonna zsírjához adunk 1 ek olívaolajat, de lehet vajat is, majd az apróra vágott hagymákat lepirítjuk rajta, és félretesszük. A paprikát hosszúkásra vágjuk, majd félretesszük. A sajtot kockára vágjuk, de lehet rusztikusan szétcsipkedve darabokra.

A tésztát kettévágjuk, 30 cm átmérőjűre (köralakúra) nyújtjuk. Olívával megkenjük a tészta szélét, és a hagymás tölteléket a szalonnával a közepére rakosgatjuk. Rácsipkedjük a kakukkfüvet, a paprikát, majd a szardellából 3 db megy rá elosztva, a sajtot is elosztjuk mind a két tésztába. Összehajtjuk, és a képen látható módon lezárjuk a széleit.

Megkenjük kívül is olívaolajjal, 200 fokos sütőbe 20 perc alatt készre sütjük. Melegen letakarjuk konyharuhával, hogy finoman visszapuhuljon, és tálalhatjuk is. Fontos, hogy olívaolajat használjunk, mert az nem ég meg olyan könnyen.


Calzone, ahogy én készítem recepthez kapcsolódó receptek

Calzone, ahogy én készítem

Calzone, ahogy én készítem

Egy olaszos büfépartihoz legjobb minicalzonékat készíteni. Ehhez a tésztát egyszerűen kinyújtjuk, és kb. 10 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle, megtöltjük őket, és 15-20 percig sütjük. Mivel ketten a férjemmel vagyunk, így egy…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés