Camembert sütve recept

Camembert sütve
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
7852

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kulináris élmény, lenyűgözi, jól lakatja az éhes embert a camembert sütve, grillezve, olvadósan mártogatva. Meglepően tanulságos: ne ódzkodjunk előre attól, amit még ki sem próbáltunk!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db Escapade vagy Tihanyi Camembert sajt
  • 8 szelet lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma szeletelve
  • 4 mokkáskanál olívaolaj
  • grillezett zöldségek pl. paprika, paradicsom, padlizsán, sárgarépa-chips
  • zöldfűszerek
  • 1 csipet provanszi fűszer
  • 4 szelet pirítós

Elkészítés

A sajtok tetejét 1 cm-rel a szélén belül éles késsel 6-8 helyen bemetsszük, az egyik sajtba fokhagymaszeleteket, a másikba lilahagyma szeleteket dugunk. Megpergetjük egy kis provanszi fűszerrel, olívaolajat cseppentünk a tetejére, grillrácsra tesszük a már sülő zöldségek mellé.

Grillező program híján egy lapos, tuti hőálló tálba 1-1 teáskanál olívaolajat öntünk, arra helyezzük a 2 sajtkorongot, a maradék olajat a tetejére csepegtetjük, 200 fokra felmelegített sütőben 12-15 percig pirítjuk-olvasztjuk. Akkor jó, ha már kidomborodik a teteje, de figyeljük, fel ne repedjen.

Tányérba helyezzük, körbe rakjuk az enyhén megsózott sült zöldségekkel. A sajtok közepébe kereszt alakban nyílást vágunk, a kibuggyanó olvadt sajtot kimártogatjuk a frissen pirított, fokhagymával dörzsölt kenyérrel, a sajt többi részét még forrón, cikkekre vágva fogyasztjuk el az apróra vágott zöldfűszerekkel megszórt sült zöldségek társaságában. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Camembert sütve recepthez kapcsolódó receptek

Camembert sütve

Camembert sütve

Kulináris élmény, lenyűgözi, jól lakatja az éhes embert a camembert sütve, grillezve, olvadósan mártogatva. Meglepően tanulságos: ne ódzkodjunk előre attól, amit még…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés