Cappuccinós piskóta recept

Cappuccinós piskóta
4 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4569

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a pehelykönnyű, kávé ízű piskótát nagyon könnyű elkészíteni. Kalóriaértéke alacsony, alig van benne telített zsírsav-tartalmú zsír, mivel vaj helyett olajat használunk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 28 dkg sima liszt (BL 51)
  • 30 dkg porcukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 0.75 kiskanál őrölt fahéj
  • 1.25 dl dióolaj vagy olívaolaj
  • 2 db szétválasztott tojás
  • 4 db tojásfehérje
  • 1.75 dl szobahőmérsékletű presszókávé
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 kiskanál vaníliaeszencia
  • 0.5 kiskanál borkősav
  • 2 evőkanál szitált porcukor

Elkészítés

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 3-as fokozat).Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet a porcukorral, a sütőporral és a fahéjjal. Az olajat a tojássárgájával, a kávéval, a kakaóporral és a vaníliaeszenciával együtt egy másik tálban simára keverjük. A lisztet a tojássárgás keverékbe forgatjuk.

Egy másik nagy tálban 6 tojásfehérjét habosra verünk. Hozzáadjuk a borkősavat, és addig verjük, amíg megkeményedik. A tojáshabot óvatosan a nyers tésztába forgatjuk.

Előkészítünk egy hosszúkás piskótasütő-formát (nem kell beolajozni!), és belekanalazzuk a masszát. 45 percig sütjük, amíg a belsejébe szúrt hústűre már nem tapad semmi. A sütőformát fejjel lefelé leborítjuk, és megvárjuk, amíg a piskóta kihűl.

Egy simítólapátot a sütőforma peremén végighúzva meglazítjuk a piskótát, majd kiborítjuk a formából, és egy tálra tesszük. Meghintjük porcukorral, és tálaljuk.

Tipp:

Vaníliás piskóta: Kihagyjuk a presszókávét, valamint a kakaóport, és 1 evőkanálnyira növeljük a vaníliaeszencia mennyiségét. Adjunk hozzá 2,5 dkg nagyon finomra aprított dióbelet, hogy a dióolaj ízét kiemeljük.

Miért egészséges?

A dióolaj szívbarát, egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag. (Ne használjunk belőle túl sokat, mert nagyon erőteljes, jellegzetes az íze.)

A recept tápértéke:

Energia 215 kcal, zsír 7 g (ebből telített 1,5 g), fehérje 3 g, szénhidrát 36 g, nátrium 156 mg (só 0,39 g), élelmi rost 0,8 g.


Cappuccinós piskóta

Cappuccinós piskóta

Ezt a pehelykönnyű, kávé ízű piskótát nagyon könnyű elkészíteni. Kalóriaértéke alacsony, alig van benne telített zsírsav-tartalmú zsír, mivel vaj…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Cappuccinós piskóta recepthez

Nógrádi Katalin - 2011. február 17.
Az olívaolajnál szinte "kötelező" odaírni: extra szűz. Sokféle van, az extra szűz a legjobb minőségű, csak ezt érdemes, "szabad" megvenni. A legdrágább, de általában ritkán és keveset használunk belőle, így sokáig elég.