Caprese – liszt nélküli mandulás sütemény recept

Caprese – liszt nélküli mandulás sütemény

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
A konyha világa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
210

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sok finom étel, sütemény a véletlennek köszönhette megszületését, mint ez a liszt nélküli mandulás sütemény is. A legenda szerint egy capri szigeti cukrász elfelejtett lisztet tenni a a mandulás süteménybe, és a tévedése eredménye egy finom lisztmentes sütemény lett, amely azóta is töretlen sikernek örvend.

6 személyre

  • 25 dkg vaj
  • 13 dkg cukor
  • 30 dkg darált mandula
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 5 darab tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 4 cl diólikőr
  • 1 csipet só

Elkészítés

A vajat cukorral habosra keverjük majd a tojások sárgáját egyesével hozzáadagoljuk, és krémesre keverjük.

Hozzákeverjük a darált mandulát, sütőport, sót, likőrt, valamint a gőz fölött felolvasztott csokoládét.

Végül belekeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habot. Lazán összekeverjük a mandulás tésztát.

Zsiradékkal kikent, rizsliszttel megszórt, 28 cm-es (6 személyre számított adagnál) kivehető aljjal rendelkező pite formába öntjük a tésztát, 180°C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül.

Miután kihűlt, leemeljük róla a karimát és megszórjuk porcukorral. Ajánlatos tálaláskor a forma alját alatta hagyni, mert a puha tészta eltörhet.


Caprese – liszt nélküli mandulás sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Caprese – liszt nélküli mandulás sütemény

Caprese – liszt nélküli mandulás sütemény

Sok finom étel, sütemény a véletlennek köszönhette megszületését, mint ez a liszt nélküli mandulás sütemény is. A legenda szerint egy capri szigeti cukrász elfelejtett lisztet tenni a a mandulás süteménybe, és a tévedése eredménye egy…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés