Caprese bazsalikomos olajjal recept

Caprese bazsalikomos olajjal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
710

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyszerűség diadala!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 szelet rusztikus kenyér
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 30 dkg paradicsom
  • 12.5 dkg mozzarella

Az olajhoz:

  • 1 marék friss bazsalikom
  • 0.8 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 csipet só

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az apróra tépkedett kenyeret egy sütőpapírral kibélelt tepsire rendezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, összeforgatjuk az összezúzott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Az olajhoz a bazsalikomot 10 másodpercre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel azonnal leöblítjük, lecsepegtetjük és kézzel kicsavarjuk. Hozzáadjuk az olajat és a sót, és botmixerrel egyneműsítjük.

A cikkekre vágott paradicsomot tányérokra rendezzük, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a bazsalikomos olajjal, a tetejére tépkedjük a mozzarellát, és a pirított kenyérdarabokkal megszórva tálaljuk.


Caprese bazsalikomos olajjal

Caprese bazsalikomos olajjal

Az egyszerűség diadala!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Caprese bazsalikomos olajjal recepthez

thumb
vajdamarta - 2013. február 07.
5*! A magyar paradicsom szezonjában tényleg üdítően jó, gyors és egyszerű előétel, vagy rakár eggeli- vacsora...