Capuccino-hab recept

Capuccino-hab
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
898

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Stahl könyvében találtam erre a receptre. Édes és enyhén kesernyés és tökéletesen alkalmas arra, hogy egyszerűséggel emeljük az élvezetet.

1 személyre

  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • frissen főzőtt kávé
  • 1 evőkanál neszkávé
  • tejszínhab a tetejére

Elkészítés

Fémtálba a tojássárgájáját cukorral, és a kávéval habverővel összekeverjük. Gyöngyöző gőzőlgő víz fölött addig keverjük kézi habverővel, amíg sűrű és habos nem lesz. Kb. 8-10 perc alatt, majd levesszük és tovább keverjük, hogy kihűljön.

A kávés krémhez adhatunk tejszínhabot, elkeverjük, ezután már csak a pohárba öntjük, és a tetejére, tejszínhabot nyomunk.

A tetejére kakaóport szórtam. Azonnal fogyasztható, de akár lehet még a hűtőbe is tenni, akkor viszont hidegen fogyasztjuk.


Capuccino-hab recepthez kapcsolódó receptek

Capuccino-hab

Capuccino-hab

Stahl könyvében találtam erre a receptre. Édes és enyhén kesernyés és tökéletesen alkalmas arra, hogy egyszerűséggel emeljük az élvezetet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés