Capuccino muffin, dióval recept

Capuccino muffin, dióval

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Eszter121

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1648

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 evőkanál instant cappuccinopor
  • 4 evőkanál kakaó
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 22 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy sütőmargarin
  • 22 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál instant kávé
  • ízlés szerint dió

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffin formákat papírral kibéleljük.

A tojássárgákat a cukorral és a vajjal vagy sütőmargarinnal habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakaót, a cappuccino port, a kávét, a fahéjat és a sütőport összekeverjük a liszttel. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas vagy sütőmargarinos masszához, majd belekeverjük óvatosan a tojásfehérjehabot.

A formákba öntjük a masszát (csak 2/3-ig, mert megnőnek!), mindegyik muffin tetejére teszünk darabolt diót, és 20-25 percig sütjük.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés