Céklasaláta recept

Céklasaláta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
1751

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A cékla gyökérzöldség, amelyet a németek gyakran vörös répának is neveznek. Finom céklasalátát vagy zöldségköretet készíthetünk belőle.

6 személyre

  • 2 kg cékla
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 kiskanál köménymag
  • 2 evőkanál borecet
  • 2 csipet só
  • 2 dl zöldségleves
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál liszt
  • 1 csipet cukor
  • 0.5 fej vöröshagyma

Elkészítés

Vágjuk le a cékla gyökereit és leveleit, anélkül, hogy a gumókat megsértenénk (különben főzéskor a vörös lé kifolyik). Mossuk meg a gumókat, és kefével jól súroljuk le őket. Tegyük egy nagy fazékba. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzzük alacsony hőfokon, fedő alatt 45-60 percig.

Ellenőrizzük villával, hogy megpuhult-e. Öblítsük le hideg vízzel, majd hámozzuk meg és szeleteljük fel. Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk apróra. Egy lábosban forrósítsuk fel az olvasztott vajat, és pirítsuk benne a céklát 2 percig.

Ezután adjuk hozzá a hagymát, az őrölt szegfűszeget, a köménymagot, az ecetet, 2 csipet sót és 1 csipet cukrot, és pároljuk még 1-2 percig.

Öntsük fel a levessel, és pároljuk 5 percig. Keverjük el a tejfölt a liszttel, és adjuk a céklához. Kínálhatunk hozzá kis tálkában reszelt tormát.

Tipp:

JÓ, HA TUDJUK
Amikor a cékla levele még nagyon zsenge, jó köretet lehet készíteni belőle: mossuk meg, forrázzuk le, majd törjük át szitán, és pirítsuk meg.


Céklasaláta recepthez kapcsolódó receptek

Céklasaláta

Céklasaláta

A cékla gyökérzöldség, amelyet a németek gyakran vörös répának is neveznek. Finom céklasalátát vagy zöldségköretet készíthetünk belőle.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés