Cékla cicege - tócsni

Cékla cicege - tócsni

Sütőben sütve kevésbé telítődik olajjal, így egészségesebb, mint a bő zsiradékban sütött rösztik, lapcsánkák, stb.

3 személyre

  • 30 dkg főtt burgonya
  • 50 dkg főtt cékla
  • 2 evőkanál olvasztott sertés zsír
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 20 dkg apróra vágott házi sonka
  • kevés só
  • őrölt bors
  • 5 reszeléknyi szerecsendió
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál +1 ek olívaolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A főtt krumplit és a céklát durvára reszeljük. Fele olajjal belekeverjük a többi hozzávalót. Gombócokat csípünk ki a masszából, sütőpapírral bélelt, enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, ellapítjuk, 200 fokos sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük. Frissen, forrón, tejföllel megcsepegtetett házi paradicsom-szúgóval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta