Céklachips, batátachips medvehagymás dippel recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Bolti burgonyacsipszet helyettesítettem a szeletelt zöldséggel. Ropogósan finom volt, medvehagymakrémes tejfölbe mártogattuk.
- 1 db karcsú batáta
- 1 db cékla
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- olaj a sütéshez
- tengeri sókristály
- 1 evőkanál medvehagymapesto
- 1 dl tejföl
Elkészítés
A megtisztított nyers céklát és batátát uborkagyalun vékonyra szeljük, papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. Leheletnyi étkezési keményítőt szitálunk rá. Bő, közepesen forró olajban, kisebb adagonként néhány másodperc alatt ropogósra sütjük. Papírszalvétára szedjük, sóval megpergetjük. Mártogatóssal kínáljuk vagy köretként fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta
Céklachips, batátachips medvehagymás dippel recepthez kapcsolódó receptek
Céklachips, batátachips medvehagymás dippel
Bolti burgonyacsipszet helyettesítettem a szeletelt zöldséggel. Ropogósan finom volt, medvehagymakrémes tejfölbe mártogattuk.