Céklahumusz recept

Céklahumusz
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3689

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Céklahumusz recept

6 személyre

  • 40 dkg cannellini bab (konzerv)
  • 20 dkg sült vagy főtt cékla
  • 20 dkg tahini (szezámpaszta)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál reszelt torma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.6 dl olívaolaj
  • 1 db főtt tojás (tetszőleges)
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem

Elkészítés

A babot és a céklát alaposan lecsepegtetjük, majd botmixer segítségével összedolgozzuk a tahinivel, a citromlével, a tormával, az összezúzott fokhagymával és a sóval.

Ezután több részletben hozzáadjuk az olajat (közben folyamatosan keverjük), majd lefedve néhány órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott főtt tojással és a petrezselyemmel, majd kenyérre vagy pitára kenjük. Zellerszárral mártogatva is kitűnő.


Céklahumusz recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés