Céklaleves - krémleves recept

Céklaleves - krémleves
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
17721

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a levest ínyenceknek ajánlom. Pörkölt mandulával, és tejszínnel nagyon finom.

2 személyre

  • 1 db nagy cékla
  • 1 db lila hagyma
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 db húsleveskocka
  • bazsalikom
  • 1 evőkanál méz
  • őrölt fehérbors
  • 1 db citrom leve
  • margarin

Elkészítés

A céklát megpucolni és nagylyukú reszelőn lereszelni(a kezünkre neylon zacskót húzni, így nem lesz tőle piros)

A hagymát apró kockákra vágni, majd egy edénybe tenni és egy pici margarinon elkezdeni párolni. Ha már üvegesre párolódott, hozzáadni a céklát és együtt párolni még párpercig.

Közben ízlés szerint fűszerezni. Felönteni annyi vízzel, hogy ellepje, majd jó fél órán át főzni. Ezután levenni a tűzről és botmixerrel pépesíteni. Ha túl sűrű lenne, pici vizet önteni hozzá. Visszatenni a tűzre, majd belefacsarni a citrom levét, hozzáadni a mézet, és jól kiforralni. Ha már forr, állandó keverés mellett hozzákeverni a tejszínt. Összeforralni, de főzni már nem kell.

Egy teflon serpenyőbe tenni a mandulát, és gyenge lángon kicsit megpörkölni.(vigyázni mert hamar megég)

Tálaláskor a leves tetejére szórni a mandulát és még egy kis tejszínt is lehet rá csepegtetni.


Céklaleves - krémleves recepthez kapcsolódó receptek

Céklaleves - krémleves

Céklaleves - krémleves

Ezt a levest ínyenceknek ajánlom. Pörkölt mandulával, és tejszínnel nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Céklaleves - krémleves recepthez

Vira - 2014. október 24.
Csodás ez a növény, hogy mennyire jó hatása van a szervezetre... és még receptet is lehet találni. Köszönöm Vira