Céklaleves gerslis húsgombóccal recept

Céklaleves gerslis húsgombóccal
2.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2873

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebben a céklaleves receptben az almalé nagyon jól harmonizál a zöldségekkel. A húsgombócba a megszokott rizs helyett most gersli, vagyis árpagyöngy került.

2 személyre

  • 2 db cékla
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db paszternák (el is hagyható)
  • 1 db zöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (3 gerezd)
  • 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell)
  • 1 marék gersli (vagy rizs)
  • 1 db tojás
  • 2 db húsleveskocka
  • őrölt bors
  • 2 db babérlevél (vagy 3 db)
  • 7 dl víz
  • 7 dl almalé
  • olívaolaj
  • tálaláshoz tejföl és torma keveréke

Elkészítés

A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra felvágjuk.

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az egész tojást és a gerslit (vagy rizst) és jól összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.

Egy edénybe 2-3 ek olívaolajat kanalazunk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és elkezdjük üvegesre párolni. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt céklát és a zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk és pár percig együtt tovább pároljuk. Közben ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt borssal. Ezután felöntjük a vízzel és az almalével, majd beletesszük a húsleveskockát és a húsgombócokat.

Végül kiforraljuk a levest, majd szép lassan készre főzzük. (Kb. egy óra alatt puhára fő a húsgombóc, és a zöldségek is.)

Közben a tejfölt és az reszelt tormát alaposan összekeverjük. (Én készen vásárolt csemege tormát kevertem hozzá, de ízlés szerint erőset is keverhetünk bele.)

Tálaláskor a meleg leves tetejére kanalazzuk a tejfölös-tormát, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.


Céklaleves gerslis húsgombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Céklaleves gerslis húsgombóccal

Céklaleves gerslis húsgombóccal

Ebben a céklaleves receptben az almalé nagyon jól harmonizál a zöldségekkel. A húsgombócba a megszokott rizs helyett most gersli, vagyis árpagyöngy került.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés