Céklakrémleves joghurtos jégkockával

Céklakrémleves joghurtos jégkockával

Egy egyszerű céklakrémleves recept zseniális feltéttel – feltétlenül készítsük el!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 dl joghurt
  • 1 marék friss tárkony
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 fej lila hagyma
  • 0.75 dl vörösbor
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 50 dkg főtt cékla
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A joghurtot elkeverjük egy kevés apróra tépett tárkonnyal, majd a jégkockatartóba öntjük, és néhány órára a mélyhűtőbe tesszük.

A cukrot és az apróra vágott hagymát – az edényt meg-megrázogatva – összepirítjuk (kb. 10 perc), majd hozzáöntjük a bort és a borecetet, és néhány perc alatt sziruposra főzzük.

Hozzáadjuk az alaplét, a karikára vágott főtt céklát és a maradék tárkonyt, felforraljuk, majd 15 percig főzzük. Ezután botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, és a joghurtos jégkockákkal tálaljuk.