Céklás-aszalt szilvás chutney recept

Céklás-aszalt szilvás chutney
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2148

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A Gasztroangyal műsorban is bemutatták a chutney-t (csatni). Nagyon finom, érdemes elkészíteni a receptet.

7 személyre

  • 2 db kisebb cékla
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag aszalt szilva
  • 1 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl vörösborecet

Elkészítés

A céklát apróra vágjuk és megfőzzük, lehetőleg puhára. Az aszalt szilvát apróra vágjuk és cukorszirupba tesszük, majd puhára pároljuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor már csak össze kell pürésíteni a két anyagot, és hozzáadni a vörösborecetet. Így még egy kis ideig főzzük, hogy besűrűsödjön és ragacsos legyen. Kihűtjük, és sterilizált üvegbe töltjük.

Különösen sajtokhoz ajánlom, de például a salátákat is fel lehet dobni vele. Nagyon finom sült húsokhoz, kacsához, pulykához is.


Céklás-aszalt szilvás chutney recepthez kapcsolódó receptek

Céklás-aszalt szilvás chutney

Céklás-aszalt szilvás chutney

A Gasztroangyal műsorban is bemutatták a chutney-t (csatni). Nagyon finom, érdemes elkészíteni a receptet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés