Céklás-aszalt szilvás chutney recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
A Gasztroangyal műsorban is bemutatták a chutney-t (csatni). Nagyon finom, érdemes elkészíteni a receptet.
- 2 db kisebb cékla
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomag aszalt szilva
- 1 dl víz
- 10 dkg cukor
- 1 dl vörösborecet
Elkészítés
A céklát apróra vágjuk és megfőzzük, lehetőleg puhára. Az aszalt szilvát apróra vágjuk és cukorszirupba tesszük, majd puhára pároljuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor már csak össze kell pürésíteni a két anyagot, és hozzáadni a vörösborecetet. Így még egy kis ideig főzzük, hogy besűrűsödjön és ragacsos legyen. Kihűtjük, és sterilizált üvegbe töltjük.
Különösen sajtokhoz ajánlom, de például a salátákat is fel lehet dobni vele. Nagyon finom sült húsokhoz, kacsához, pulykához is.
Céklás-aszalt szilvás chutney recepthez kapcsolódó receptek
Céklás-aszalt szilvás chutney
A Gasztroangyal műsorban is bemutatták a chutney-t (csatni). Nagyon finom, érdemes elkészíteni a receptet.