Céklás csokitorta recept

Céklás csokitorta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
6881

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Buja páros - szaporodó rajongók! Csokitorta céklával

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 18 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor (nem édesített)
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg főtt cékla
  • 3 db tojás
  • 2 dl kukoricaolaj
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • vaj a sütőformába

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzászitáljuk a kakaóport, a sütőport és a sót, majd hozzákeverjük a cukrot is, és félretesszük.

A főtt céklát botmixerrel pürésítjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a kukoricaolajat és a vaníliakivonatot, és simára keverjük.

A lisztes keverék közepébe egy mélyedést készítünk, belekanalazzuk a céklapürét, és egy spatula segítségével óvatosan összeforgatjuk.

A masszát egy 20 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába kanalazzuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.


Céklás csokitorta recepthez kapcsolódó receptek

Céklás csokitorta

Céklás csokitorta

Buja páros - szaporodó rajongók! Csokitorta céklával

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Céklás csokitorta recepthez

eyrie - 2011. január 13.
Csokitorta... kakaotorta... nem mindegy az elnevezes ha mar maga a torta isteni? Ne kotekedjunk itt nyelveszeti hozzaszolasokkal... szerintem nem is ez a celja az oldalnak hanem a szemet-szajat gyonyorkodteto receptek!
Tordemic - 2011. január 13.
Kedves receptvarázs! Ügyesen megkerülted a dolgot, de nem tökéletesen. Ne gyenge cikkecskékkel válaszolj, hanem nézz utána a tankönyvedben. Az igaz, hogy a csokoládé kakaóból készül, de nem kakaóporból. Az utóbbi a kipréselt kakaómagvak maradványából készül, amiből az értékes anyagot már kivonták. De ne bonyolódjunk szakmai vitába, félek, ehhez én jobban értek. A lényeg: próbálj meg egyszer csokitortát csokoládéból (és nem kakaóporból!) csinálni. Olyan ez, mint a viccben a haldokló gazda, aki azt a titkot hagyományozza fiára: "Márpedig bort lehet szőlőből is csinálni!" Még csak annyit: nem dicső dolog büszkélkedni a magyar cukrászat nyomorával. Üdv.
thumb
Receptvarázs - 2011. január 13.
Kedves Tordemic! Azért nevezzük csokitortának, mert a csokoládé kakaóból készül (többek között), és az igazán jó kakaóporban nem található egyébb más adalék, amikkel csinálják a csokoládét. Ajánljuk ezt a cikket: http://www.receptvarazs.hu/cikkek/alapozas/csokitalpalo
Tordemic - 2011. január 12.
Miért nevezed csokitortának, amikor kakaóból készül. Az nem ugyanaz! A magyar cukrászat egyik rákfenéje, hogy az olcsóság minden áron való hajszolása jegyében kakaót használ csokoládé helyett. A nagy többség olyan is. Remélem nem fogod fel a soraimat, mint csupán az elnevezés kritikáját. Próbáld ki egyszer a csokitortát csokoládéból csinálni! Üdv.