Céklás humusz recept

Céklás humusz

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1475

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A főtt cékla és a csicseriborsó keveréke ez a céklás humusz, citrommal és köménymaggal ízesítve, majd tejföllel vagy joghurttal meglocsolva igazi ínyencség.

4 személyre

  • 2 db cékla
  • 1 db konzerv csicseriborsó
  • 1 db citrom leve
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk pörkölt egész római kömény (vagy 2 tk)
  • tejföl (vagy joghurt)
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

Az egész római köményt egy teflon serpenyőben, állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pirítsuk meg. Ezután öntsük egy tányérra, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A céklát főzzük puhára, majd szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. A csicseriborsó levét szűrjük le, majd a céklával, a citromlével, az őrölt római köménnyel, az ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal együtt botmixerrel pépesítsük.

Ezután hagyjuk egy rövid ideig állni, hogy az ízek jól összeérjenek

Tálalás előtt a céklás humusz tetejét szórjuk meg a pörkölt római köménnyel, mentalevéllel, és ízlés szerint kanalazzunk rá tejfölt vagy joghurtot. Kínáljunk hozzá ízlés szerint kenyeret vagy péksüteményt.


Céklás humusz recepthez kapcsolódó receptek

Céklás humusz

Céklás humusz

A főtt cékla és a csicseriborsó keveréke ez a céklás humusz, citrommal és köménymaggal ízesítve, majd tejföllel vagy joghurttal meglocsolva igazi ínyencség.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés