Céklás krumplilepény recept

Céklás krumplilepény

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
3434

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Céklás krumplilepény recept

4 személyre

  • 10 dkg cékla
  • 10 dkg édesburgonya
  • 20 dkg burgonya
  • 5 dkg rizsliszt
  • 1 db tojásfehérje
  • só, őrölt bors
  • olaj a sütéshez

A szömörcés sóhoz:

  • 1 kiskanál szömörce (helyettesíthető Sumac fűszerkeverékkel vagy citromhéjas sóval)

Elkészítés

A sót a szömörcével alaposan összekeverjük, majd félretesszük. A céklát és a kétféle burgonyát meghámozzuk, majd julienne-vágóval nagyon vékony csíkokra vágjuk vagy lereszeljük.

A zöldségeket összekeverjük a rizsliszttel és az enyhén felvert tojásfehérjével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy mélyebb serpenyőben 1 cm-nyi olajat hevítünk, a masszából 2 evőkanálnyi adagokat szaggatunk bele, ellapítjuk őket, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

A lepényekről konyhai papírtörlővel leitatjuk a felesleges olajat, majd megszórjuk a szömörcés sóval.


Céklás krumplilepény recepthez kapcsolódó receptek

Céklás krumplilepény

Céklás krumplilepény

Céklás krumplilepény recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés