Céklás palacsinta

Céklás palacsinta

A céklát akár a palacsinta tésztájába is belekerhetjük. Pl. a mogyoróhabbal nagyon finom.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 palacsintához:

  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 db kisebb cékla
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl ásványvíz
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál cukor
  • vaníliaaroma
  • reszelt citromhéj
  • őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 evőkanál olaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tojást keverjük habosra egy csipet sóval, a cukorral, a vanília aromával, ízlés szerint őrölt fahéjjal, és a reszelt citromhéjjal. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és az ásványvizet, majd keverjük össze.

Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd keverjük simára a masszát.

Végül reszeljük hozzá a céklát, és adjuk hozzá az étolajat, majd szintén keverjük alaposan össze.

A palacsintasütőt melegítsük fel, majd kenjük ki olajjal. Ezután kanalazzunk bele kisebb halmokat a palacsintatésztából. (egymástól távolabb kanalazzuk a masszát, mert kissé szétfolyik)

Ezután alacsony hőfokon, süssük a palacsinták mindkét oldalát szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg porcukorral. Ízlés szerint kínálhatjuk még vanília mártással, tejszínhabbal, stb...... Én mogyorós Aranka krémport vertem habbá, és azzal tálaltam.