Céklás rizottó recept

Céklás rizottó
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4045

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vörös bársony - díjazzuk az ízét! Céklás rizottó recept. 

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg cékla
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dl zöldségalaplé
  • bors
  • 17 dkg rizottórizs
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál reszelt parmezán

Elkészítés

A sütôt elômelegítjük 180 °C-ra. Egy fél céklát vékony karikákra vágunk, egy kiolajozott tepsibe rendezzük, megsózzuk, és 15 perc alatt roppanósra sütjük. A maradék céklát lereszeljük.

Felhevítünk 1 evôkanál olajat, és az apróra vágott hagymát és fokhagymát kb. 5 percig dinszteljük benne.

Hozzáadjuk a reszelt céklát és az alaplét, a céklát 10 perc alatt puhára fôzzük, majd botmixerrel pürésítjük, és sózzuk, borsozzuk.

Felhevítjük a maradék olajat, a rizst folyamatos kevergetés

mellett 2 percig pirítjuk benne, majd hozzáadjuk a bort, és hagyjuk elfôni.

Amikor a bor elfôtt, a céklás keverékbôl merôkanálnyi adagot adunk a rizshez, majd amikor azt is felszívta, újabb adagot adunk hozzá. Ezt addig ismételjük, míg a rizs meg nem puhul.

Tálalás elôtt hozzákeverjük a vajat és a parmezánt, majd megszórjuk borssal, a céklacsipszet pedig a tetejére rendezzük.


Céklás rizottó recepthez kapcsolódó receptek

Céklás rizottó

Céklás rizottó

Vörös bársony - díjazzuk az ízét! Céklás rizottó recept. 

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés