Celofántészta chilipaprikás zöldségekkel recept

Celofántészta chilipaprikás zöldségekkel
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1014

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csípős-édes, zöldséges egytálétel a távol-keleti konyha ízeit idézi.

4 személyre

  • 100 g vékony celofántészta
  • 2 evőkanál földimogyoró- vagy salátaolaj
  • 2 db újhagyma vékonyan szeletelve
  • 2 db tojás felverve
  • 1 db friss piros húsú chilipaprika kimagozva és apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma vékonyan szeletelve
  • 1 kávéskanál apróra vágott gyömbér
  • 50 g vízigesztenye lecsepegtetve és durvára vágva
  • 300 g kínai zöldséglevelek pl. choi sum vagy pak choi (kínai kel), levelekre szedve
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál mirin vagy édes sherry só
  • 50 g sótlan földimogyoró

Elkészítés

Tegyük a tésztát egy edénybe, öntsünk rá hideg vizet, és áztassuk 30 percig, amíg a zöldségeket előkészítjük.

Forraljunk egy nagy lábasban vizet, szűrjük le a tésztát, majd főzzük ki a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint. Csurgassuk le és tegyük félre.

Hevítsünk 1 evőkanál olajat egy tojássütő teflonserpenyőben, tegyük bele az újhagymát, és hagyjuk sercegni 5 másodpercig, majd öntsük hozzá a felvert tojást, és terítsük el a serpenyőben, hogy vékony omlettet kapjunk. Vegyük le a lángról, göngyöljük fel, és vágjuk apróra.

A maradék olajat forrósítsuk fel egy nagy wokban. Amikor sercegni kezd, tegyük bele a chilit, a fokhagymát, a gyömbért és a vízigesztenyét, és keverve süssük 20 másodpercig.

Adjuk hozzá a zöldségleveleket, keverve süssük még 1 percig, amíg fonnyadni kezdenek. Keverjük bele az omlettet, a szójaszószt és a mirint (sherryt), és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hagyjuk a folyadékot bugyborékolni, majd adjuk hozzá a tésztát. Aprítsuk fel a földimogyorót, szórjuk a tetejére, és tálaljuk szójaszósszal.

Tipp:

Tipp: A celofántészta mung-babból készül, és főzés közben válik áttetszővé. Használhatunk helyette vékony, rizslisztből készült hosszú metéltet, de ez utóbbi opálos színű lesz.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1218 kJ (290 kcal),
Szénhidrát 26 g,
Fehérje 10 g,
Zsír 15 g (ebből telített zsír 3 g)


Celofántészta chilipaprikás zöldségekkel

Celofántészta chilipaprikás zöldségekkel

A csípős-édes, zöldséges egytálétel a távol-keleti konyha ízeit idézi.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés