Cézár-saláta pirított kenyérkockákkal recept

Cézár-saláta pirított kenyérkockákkal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1634

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0.25 fej jégsaláta
  • 2 kis fej római saláta
  • 5 dkg parmezán egy darabban
  • 2 szelet nem túl sötét kenyér

Az öntethez

  • 2 kiskanál dijoni mustár
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 kiskanál Worcester-szósz
  • 4 db szardellafilé
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db kis gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Tisztítsuk meg, mossuk meg és centrifugáljuk szárazra a római és a jégsalátát. A leveleket vágjuk falatnyi arabokra. Zöldséggyalun vagy sajtreszelőn reszeljük durvára a parmezánt

Az öntet elkészítéséhez tegyük a szardellafilét egy tálba és villával nyomkodjuk szét. Adjuk hozzá az olívaolajat,a tojássárgáját, a Worcester-szószt, a citromlevet, a mustárt és a cukrot. A megtisztított fokhagymagerezdet fokhagymapréssel zúzzuk össze, és adjuk a szardellás keverékhez. Habverővel verjük fel jól az egészet, majd sózzuk, borsozzuk.

Vágjuk le a héjat a kenyérszeletekről, és kockázzuk fel őket. Egy serpenyőben forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat, és állandó kevergetés mellett pirítsuk benne aranybarnára a kenyérkockákat.

A salátaleveleket tegyük négy tányérra vagy egy lapos tálra.Szórjuk meg a reszelt parmezánnal, és csurgassuk rá az öntetet. Szórjuk a tetejére a forró pirított kenyérkockákat, és tálaljuk.

Tipp:

A konyhaszekrényben tartsunk mindig két különféle olívaolajat: egy jobb minőségű, enyhe fajtát a salátákhoz, és egy intenzívebb ízű, közepes minőségűt a főzéshez és a sütéshez.

A recept tápértéke:

Adagonként: 255 kcal (1060 kJ), 9 g fehérje, 25 g zsír, 11 g szénhidrát


Cézár-saláta pirított kenyérkockákkal

Cézár-saláta pirított kenyérkockákkal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés