Cézár-saláta pirított kenyérkockákkal recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0.25 fej jégsaláta
- 2 kis fej római saláta
- 5 dkg parmezán egy darabban
- 2 szelet nem túl sötét kenyér
Az öntethez
- 2 kiskanál dijoni mustár
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 1 kiskanál Worcester-szósz
- 4 db szardellafilé
- 1 db tojássárgája
- 1 db kis gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
Tisztítsuk meg, mossuk meg és centrifugáljuk szárazra a római és a jégsalátát. A leveleket vágjuk falatnyi arabokra. Zöldséggyalun vagy sajtreszelőn reszeljük durvára a parmezánt
Az öntet elkészítéséhez tegyük a szardellafilét egy tálba és villával nyomkodjuk szét. Adjuk hozzá az olívaolajat,a tojássárgáját, a Worcester-szószt, a citromlevet, a mustárt és a cukrot. A megtisztított fokhagymagerezdet fokhagymapréssel zúzzuk össze, és adjuk a szardellás keverékhez. Habverővel verjük fel jól az egészet, majd sózzuk, borsozzuk.
Vágjuk le a héjat a kenyérszeletekről, és kockázzuk fel őket. Egy serpenyőben forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat, és állandó kevergetés mellett pirítsuk benne aranybarnára a kenyérkockákat.
A salátaleveleket tegyük négy tányérra vagy egy lapos tálra.Szórjuk meg a reszelt parmezánnal, és csurgassuk rá az öntetet. Szórjuk a tetejére a forró pirított kenyérkockákat, és tálaljuk.
Tipp:
A konyhaszekrényben tartsunk mindig két különféle olívaolajat: egy jobb minőségű, enyhe fajtát a salátákhoz, és egy intenzívebb ízű, közepes minőségűt a főzéshez és a sütéshez.
A recept tápértéke:
Adagonként: 255 kcal (1060 kJ), 9 g fehérje, 25 g zsír, 11 g szénhidrát